METROPOLITANA SUD, ESCRITS 
SAP-FEPOL a la RPM Sud: Considerem preocupant i perillosa la manca d'efectius a la nostra regió policial 
Dins la campanya #sotamínims, la Secció Sindical de la RMP Sud del SAP-FEPOL ha denunciat quins efectes té aquesta sobre la seguretat pública i sobre els drets dels membres del cos de mossos d'esquadra. A l'efecte exigim l'aprovació immediata d'una bossa d'hores estructurals per a USC amb una revaloralització del preu de les hores extraordinàries. 
 
Cornellà, 6 d'agost del 2018.-
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) porta anys denunciant de totes les maneres possibles al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i específicament a la Direcció General de la Policia, la greu mancança d’efectius que pateixen les destinacions de la Regió Policial Metropolitana Sud. Una mancança d’efectius a la nostra Regió Policia que, malgrat s’hagi reconegut per part de l’Administració  no veiem que s’hagi intentat posar alguna solució, ni tant sols després dels tràgics fets ocorreguts a Cambrils ara farà un any. La situació actual està posant en risc la seguretat de tots (ciutadania i efectius policials) i veiem amb preocupació que, malgrat les nostres denúncies, el Govern no posa solució a aquesta greu mancança. I quins exemples clars podem posar sobre la taula com a mostra clara i evident del que, des del setembre del 2016, el Sindicat Autònom de Policia està denunciant amb una major contundència
  1. Comissaria de Districte de Castelldefels: Brutal manca d'efectius generalitzada arribant a ser, fins i tot en una setmana en torn de nit, nomes (3) tres policies. Això durant aquest estiu, període en que la població de Castelldefels es multiplica.
  2. ABP El Prat: La situació de Castelldefels es repeteix, amb una greu mancança d’efectius i de comandaments de seguretat ciutadana. Menys tres o menys quatre efectius dels que haurien de ser per cobertura mínima és habitual en els escamots, arribant a treballar en una setmana de nits només sis (6) efectius per tota la ciutat del Prat.
  3. ABP Cornellà de Llobregat: Continuem amb els escamots #sotamínims, arribant alguns d’ells a no tenir comandaments, fet que provoca que el Comandament de Guàrdia s’hagi d’avisar de manera contínua.
Els exemples són prou clars com per a no continuar posant-ne més. I és que des de la nostra Secció Sindical ens estem preguntant: a què ens portant aquesta situació? En primer lloc a deixar desprotegides les nostres ciutats davant la impossibilitat, per estar #sotamínims, de poder garantir la seguretat pública tal i com el ciutadà es mereix. I en segon atemptar contra els drets dels membres del cos de mossos d’esquadra, ja que se’ls impossibilita el dret de poder gaudir dels permisos, ja siguin d’assumptes personals o d’hores acumulades, als quals tenen dret. Per tant, exposada aquesta vergonyant situació, des de la Secció Sindical del SAP-FEPOL a la RPM Sud ens preguntem: té alguna solució aquesta situació? La resposta és clarament Sí! Qui la pot donar? És evident que la Generalitat de Catalunya. Quina és aquesta solució? Aprovar de manera immediata noves promocions d’accés al cos de mossos d’esquadra i mentre aquestes no surten al carrer, aprovar una bossa d’hores estructurals per a tots i cadascun dels serveis. Ara bé! Cal també que les hores extraordinàries deixin de pagar-se per sota de l’hora ordinària, cosa que també resulta vergonyant! Cal revaloritzar i dignificar el seu preu, ja que sinó, en cas d’aprovar-se les bosses d’hores al preu actual, hi haurà el risc que ningú voldrà treballar de manera gratuïta. Per tant, des de la Secció Sindical del SAP-FEPOL a la RPM Sud, hem instat a la Subdirecció General de Recursos Humans a posar solució a aquesta greu situació que des del 2016 estem denunciant dins la campanya #sotamínims i faci les gestions oportunes per tal d’aprovar una bossa d’hores extraordinàries per a USC, revaloritzant el seu valor amb unes #HoresExtresDignes
NÚMERO DE COMUNICAT:E-99/2018 
DATA:6 de Agost de 2018
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto