CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
Reunió Regional de la Regió Policial del Camp de Tarragona de 7 d’octubre del 2021 
Resum dels punts tractats a la darrera reunió regional. 
 
Tarragona, 8 d'octubre del 2021.-

En data de 7 d’octubre ha tingut lloc la reunió entre les organitzacions representatives, els comandaments regionals i els caps del servei d’administració. A continuació us fem un resum dels punts que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha portat a la reunió.
  • Sistemes de videovigilància dels edificis policials de la RPCT
Des del SAP-FEPOL hem denunciat reiteradament la necessitat d’incrementar les mesures de seguretat de totes les comissaries de la Regió. Respecte els sistemes de videovigilància, arran dels fets ocorreguts a la comissaria de Vic tenim constància que es van realitzar diversos estudis al respecte. Hores d’ara l’Administració ens informa que l’Àrea de Planificació d’Infraestructures ha resolt una partida de 1M250.000 euros per les regions RPCT, RPTE I RPMS. S’ha realitzat ja la licitació i està pendent d’execució durant el 2022.
  • CD Salou
Després d’haver rebut resposta per part de la Subdirecció general de Recursos Humans amb data 23 de febrer sobre el porter automàtic de la porta lateral que estava implementat arreu del territori amb una previsió d’execució per aquest 2021, avui el Cap d’administració ens ha informat que la situació s’ha complicat perquè aquesta porta -conjuntament amb unes vuit més a tot el territori- s’han de substituir perquè no s’ajusten als paràmetres de seguretat.
Des del SAP-FEPOL considerem que aquesta és una situació vergonyant que mostra la lentitud amb la qual es resolen els problemes. Portem anys reclamant una solució a aquesta situació, solució de la qual no ens sembla que sigui tant complicada.
En quan a la millora de la climatització i l’optimització de l’espai del vestidor d’homes i despatxos de OAC se’ns diu que Infraestructures ja va licitar el projecte i que hi ha previsió que quedi solucionat definitivament abans de l’estiu del 2022.
  • Vehicles Regió Policial Camp de Tarragona.
Des del SAP-FEPOL hem preguntat per si s’ha realitzat estudi per l’adequació  dels nous vehicles, a persones de gran envergadura. A l’efecte traslladem les diverses queixes per l’habitacle d’aquests nous vehicles que son més estrets que els antics. El Cap d’administració ens insta a elevar la consulta a la comissaria tècnica.
  • ABP Tarragonès.
Des de la nostra organització sindical hem traslladat la queixa sobre la màquina de cafè que es troba la zona de la planta 1 del edifici al costat del brífing per la possible plaga d’insectes quan la màquina extreu cafè. El Cap d'administració ens ha traslladat que de manera immediata es farien gestions oportunes.
Per altra banda, en reunions anteriors la nostra organització sindical va sol·licitar una revisió de la distribució d’ordinadors i vehicles per a la Unitat d’Investigació. Com a resposta, se’ns trasllada que una vegada revisada la ratio s’ha comprovat que aquesta és l’adequada (18 equips informàtics per a 38 efectius policials). En quan als vehicles se’ns informa que de moment, aquesta qüestió ja està solucionada.
  • ABP Reus.
Des del SAP-FEPOL hem reclamat saber com està el tema de la porta que separa la zona de custòdia, de la zona on està ubicat l’agent que realitza el servei. La resposta per part del Cap d'administració és que s’ha elaborat un informe justificatiu i ja ha rebut un pressupost per import de 3.054,65 euros. Ara resta pendent la reunió amb infraestructures per autoritzar la proposta.
Sobre les fortes olors que pugen del desguàs del vestuari femení, se’ns informa que ha estat un fet puntual però que igualment estan fent seguiment.
En quan a l’arc detector de metalls s’ha traslladat a la Subdirecció General de Recursos amb la necessitat de substituir-lo ja que, fruit del software ha quedat totalment obsolet.
Per últim sobre aquesta destinació, la nostra organització sindical ha traslladat el pèssim treball realitzat amb la porta del pàrquing la qual durant tres dies que va estar oberta de vat a vat. La poca eficàcia i a la vegada poca importància que es dona a la seguretat de la mateixa comissaria és una evidència amb aquest exemple. Com a resposta se’ns trasllada el compromís que un episodi com aquest no es torni a produir.
  • CD Falset.
Sobre una possible plaga de mosquits, el Servei d’Administració no tenia cap coneixement i ens han explicat la manera de actuar si fos el cas
  • Hores extraordinàries.
Des del SAP-FEPOL volíem saber els criteris generals per fer el repartiments d’hores extres, més quan aquest ha estat un motiu general de queixes durant els mesos estivals  a tots els serveis de la RPCT. La resposta ha estat que realment es produeixen problemes amb la planificació degut al poc marge que tenen entre la confirmació de la concessió d’hores per part de la Comissaria Tècnica i els temps per poder planificar-les (gairebé durant la mateixa setmana).
En les reunions que tenen a l’efecte amb les Oficines de Suport tindran en compte aquestes consideracions per a què puguin ser més “transparents” i els mitjans homogenis.
  • Agents amb pràctiques finalitzades.
Ens traslladen que a dia d’avui no disposen de la informació sobre què passarà amb els companys i les companyes que han finalitzat el període de pràctiques.
  • ARRO.
Des de el SAP-FEPOL hem demanat saber per quin motiu s'ha anul·lat els espais que el servei d’ARRO tenia habilitats per realitzar entrenaments i formació. El Cap ARRO RPCT ens comenta que s’estan fent gestions per poder disposar d’altres espais per realitzar els entrenaments i la formació, concretament l’antic edifici de les aigües de la T-11.
Sobre les fulles d’hores dels efectius que no estan al dia el Cap d’aAministració ens informa que és un problema que es va generar degut al canvi de quadrant, amb la qual cosa es va acumular  uns mesos. A data d’avui però ja s’han presentat els mesos de maig-juny-juliol i en breu, presentaran agost i setembre ja s'estan introduint per així posar-se al dia en les properes setmanes.
  • Contenidor de marihuana
En la darrera reunió regional se’ns va informar que la col·locació del contenidor encara no estava decidit on aniria. A data d’avui la Regió ens ha traslladat que finalment no es dotarà la RPCT d’aquest contenidor corporatiu donat les noves instruccions de Prefectura. A l’efecte  no es vol ampliar aquest espais i sí, donar preferència al protocol de destrucció de substàncies.
Son conscients que continua l’emmagatzematge de grans quantitats de marihuana, però a la vegada també se n’està destruint moltíssima. Tot plegat és una situació complexa que s’intenta pal·liar treballant el dia a dia.
Sobre les darreres actuacions relatives a entrades per salut pública, plantacions “outdoor“ de cànnabis i el grau de perillositat que poden trobar-se els agents, ja ens traslladen que s'està treballant en aquest sentit i que en la darrera reunió de la CSUCOC van establir estratègies per evitar incidents, com és per exemple establir dispositius conjunts amb TEDAX que tenen detectors de voltatge i personal qualificat per localitzar paranys.
Aquestes han estat les qüestions tractades. Per ampliar informació podeu posar-vos en contacte amb la persona que SAP-FEPOL té alliberada a la RP del Camp de Tarragona.

  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-136/2021 
DATA:8 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto