CENTRAL, COMUNICATS 
Reunió de la Regió Policial Central de 15 de febrer del 2023 
Resum dels punts que, des de la nostra organització sindical, hem portat a la darrera reunió entre els Caps de la regió, els serveis d'administració i les organitzacions sindicals amb representació al Consell de la Policia.   
 
Manresa, 23 de febrer del 2023.-
 
El passat 15 de febrer es va produir la reunió ordinària entre els Caps policial de la Regió Policial Central, els serveis d’administració i les organitzacions sindicals amb representació al Consell de la Policia. A continuació us fem un resum dels punts que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem defensat.

Primer.- Falta de comandaments a la RPC.
Des de la nostra organització sindical hem mostrar la queixa per la falta de comandaments a la Regió i més especialment de la falta de caporals (molt evident a Solsona) i de sergents (especialment a Osona). L’Administració reconeix les nostres demandes i és per això que procurarà fer oferiments que posi solució a aquesta mancança.

Segon.- UTPC.
Ja fa temps (massa) que SAP-FEPOL denuncia la manca d’efectius que pateix aquesta unitat. Una situació que ha anat empitjorant fins a resultar pràcticament insostenible. És per això que des de la nostra organització sindical hem exigit un oferiment urgent. En resposta a les nostres demandes, la Regió preveu un oferiment d’una plaça de caporal/a i tres d’agent.

En quan al laboratori, després de la denúncia interposada per SAP-FEPOL davant la Inspecció de Treball, aquesta ha decretat el tancament temporal d’aquestes dependències. Per tant des de la nostra organització sindical (celebrant la decisió presa per la Inspecció de Treball) hem tornat a reclamar que (en benefici del servei policial) s’acceleri el procés per fer un nou laboratori.  

Tercer.- Oficina de denúncia de Manresa.
Des del SAP-FEPOL hem tornat a demanar informació sobre aquestes noves dependències que es vol obrir al centre de Manresa. Ens informen que el 2 de març està prevista la signatura del conveni a partir del qual s’iniciaran les obres. Malgrat sembla que hi anirà OAC (un locutori), Proximitat i Fures, encara no està clar com funcionarà operativament. A aquest efecte des de la nostra organització sindical ja hem proposat que aquestes dependències es cobreixi amb gent voluntària.

Quart.- ARRO.
A ARRO se’ls ha dotat amb part de la nova uniformitat (pantaló, polo llarg i curt i gorra) malgrat no era estrictament necessari. Des del SAP-FEPOL hem reclamat que del què se’ls ha de dotar és d’una jaqueta, ja que en certs operatius es veuen obligats a portar la jaqueta fluorescent i resulta un problema. Així mateix hem demanat la dotació per aquesta Àrea de material de protecció per risc elèctric (guants aïllants, tèsters, etc.) més quan la pròpia Inspecció de Treball així ho determina.

Cinquè.- ABP Osona.
Tornem a denunciar l’estat de les instal·lacions de la comissaria, especialment del menjador. Creiem (i així s’ha dit) que aquesta comissaria ha de ser una prioritat per a l’Administració ja que imatges com les que es produeixen, amb companyes i companys utilitzant cadires com a taules per dinar, son una autèntica vergonya.

El Servei d’administració ens informa que hi ha un estudi per fer una reforma profunda d’aquesta comissaria. No obstant, en tant no veiem una millora de les instal·lacions, ja hem advertit que SAP-FEPOL seguirà pressionant, en defensa d’unes condicions laborals dignes.

Sisè.- ABP Anoia.
En tant que els vehicles SEAT ATECA d’Igualada son els primers que van sortir, aquests no estan preparats per dur escuts al portamaletes. Per tant des del SAP-FEPOL hem demanat una solució a aquesta situació encara que sigui, la de dotar els vehicles amb escuts més petits.

Setè.- Contenidor de marihuana.
Malgrat hem reclamat un contenidor de marihuana per Manresa, l’Administració no ho considera oportú perquè ja hi ha el magatzem a Igualada i un contenidor a Solsona. A més el magatzem central està a l’espera d’obrir-se malgrat encara ni se sap quan, ni se sap com quedarà.

Vuitè.- Roda de trasllats Solsona i Berga.
Ens informen que aquestes dues comissaries entraran menys vegades a la roda per cobrir els trasllats originats per APEN.

Novè.- ABP Moianès.
Des del SAP-FEPOL hem demanat saber com estan les obres de la comissaria. Ens informen que encara no s’ha publicat la licitació. Un cop es faci i s’adjudiquin les obres, la intenció és que aquestes durin setze setmanes com a molt.

Desè.- Ronda Àrea de custòdia cada 15’.
Arran de les queixes que ens heu transmès molts i moltes de vosaltres ja que aquesta freqüència altera moltes persones detingues, ens informen que la DAS està fent auditories per comprovar que es fan. Des de la Regió ja s’ha demanat que poder parlar d’aquesta qüestió i esperen resposta.

Aquestes son les qüestions que des de la nostra organització sindical s’ha portat a la reunió regional. Com sabeu els nostres delegats i les nostres delegades sindicals resten a disposició de l’afiliació per resoldre qualsevol dubte o per recollir noves propostes per dur a properes reunions.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-29/2023 
DATA:23 de Febrer de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies