COMUNICATS 
El Jutjat obliga a l’Administració a acceptar una companya exclosa del concurs de caporala per “manca de titulació exigida” 
El Jutjat Contenciós 14 de Barcelona imposa les mesures cautel·lars demanades per la nostra organització i permet que la companya pugui presentar-se als examens a l'espera de tot el tràmit judicial 
 
Barcelona, 14 de gener del 2021.-
En data de 20 de setembre, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) anunciava la impugnació de manera individual, de les bases dels concursos de promoció a les categories de caporal i de sergent. Després que l’Administració no atengués les esmenes presentades sobre els processos convocats, la nostra organització sindical (assistint jurídicament i de manera individual a les persones afectades) ha presentat les respectives demandes davant dels Jutjats Contenciosos Administratius. Així mateix, en cadascuna de les demandes, SAP-FEPOL ha vingut demanant mesures cautelaríssimes per a totes les persones afectades, a fi i efecte d’evitar (mentre no es resolen els processos judicials) la seva exclusió dels processos de promoció ja que de ser així, se’ls estaria provocant un dany difícilment irreparable. Recordem que per aquestes noves promocions, el Departament incrementava els requisits per poder-s’hi presentar, ja que la titulació demanada era més exigent que la que calia acreditar per accedir al cos de mossos d’esquadra. Doncs bé! Amb aquest comunicat, la nostra organització sindical vol anunciar a tot el col·lectiu que el Jutjat del Contenciós - Administratiu número 14 de Barcelona, després d’admetre a tràmit la demanda presentada, ha resolt de manera positiva respecte la mesura cautelar sol·licitada. Per tant, en aplicació a aquesta mesura cautelar, el JC 14 de Barcelona (oferint-li la possibilitat de presentar recurs en el termini màxim de tres dies) obliga a l’Administració a permetre que la companya afectada es pugui presentar a la convocatòria i als exàmens de l’oposició de promoció per a la categoria de caporal. Així doncs, malgrat aquest no és un pas definitiu, des del SAP-FEPOL el considerem el primer dels passos que ens han de permetre arribar a la inclusió de totes les persones afectades per aquesta situació, en els concursos de promoció. Caldrà esperar veure si ara, l’Administració permet que la companya en qüestió es pugui presentar a l’examen o per contra recórrer la mesura imposada avui pel Jutjat Contenciós número 14 de Barcelona. Sigui com sigui, des de la nostra organització sindical continuarem insistint en els extrems manifestats des de la publicació de les convocatòries i seguirem proposant a l’Administració la necessitat de fer una interpretació de la normativa no restrictiva que beneficiï els interessos de la majoria de les persones membres del cos de mossos d’esquadra que poden opositar. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-4/2021 
DATA:14 de Gener de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto