CENTRAL, ESCRITS, INVESTIGACIÓ 
SAP-FEPOL reclama un increment d'efectius a la UTPC Central 
A dia d'avui només son tres (dos agents i un caporal) els efectius que estan realitzant tasques operatives al 100% en aquesta Unitat. És per això que, per segona vegada, la nostra organiztació sindical ha reclamat a la Subdirecció general de recursos humans que es facin les gestions oportunes per tal d'incrementar el número d'especialistes en aquesta unitat territorial.  
 
Manresa, 15 de març del 2023.-
 
Amb les visites realitzades arreu del territori per part del nostres delegats i delegades seguim corroborant el que fa molt temps el SAP-FEPOL ve avisant, l’especialitat d’investigació està tocada de mort.

Més enllà de la manca de material, diferències retributives, mitjans, horaris impossibles i motivació de les persones membres de l’especialitat; preocupa especialment la manca d’efectius d’algunes unitats.

El millor exemple per descriure-ho és la Unitat Territorial de Policia Científica de la Regió Policial Central. En aquesta unitat ens trobem amb un total de dos agents i un caporal operatius al 100%. Això provoca que entre altres perjudicis, els efectius d’aquesta unitat s’hagin trobat en algun cas amb una activació del servei un divendres a la nit i el perllongament d’aquest fins diumenge, amb unes poquíssimes hores per descansar.

Perquè, tots i totes sabem que  la tasca de les UTPC es una tasca molt específica, que només realitzen les persones membres de la unitat i que no es limita a adreçar-se al lloc dels fets. Després hi ha una ingent feina policial, judicial i per si no fos suficient, una tasca burocràtica pròpia del cos de Mossos d’Esquadra excessiva.

Una de les solucions que ha trobat l’Administració és la cobertura d’aquesta regió per part d’altres regions policials en determinades setmanes. Però no cal dir que aquesta no és la manera de millorar el servei ans al contrari, provoca que el malestar de la pròpia regió central es sumi al de la resta d’unitats que han de compensar les mancances operatives, amb la feina i professionalitat dels mossos i les mosses.

Per part del SAP-FEPOL ja es va demanar en el seu moment (a finals del 2022) l’oferiment de places per aquesta unitat per tal de millorar el servei i la vida dels efectius. Però a dia d’avui ni s’ha fet l’oferiment ni hi ha cap notícia al respecte.

És per aquest motiu que li demanem que de manera urgent es doti a aquesta unitat dels efectius necessaris per desenvolupar la seva feina amb un mínim de garanties per la salut i la vida personals de les mosses i els mossos. Ja n’hi ha prou de l’abús als companys i companyes de l’especialitat d’investigació. No tot si val! Per part dels SAP-FEPOL estarem pendents de l’evolució d’aquest problema per realitzar les accions necessàries en cas que no es resolgui de manera ràpida i efectiva.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:E-19/2023 
DATA:15 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies