El passat dilluns va tenir lloc la reunió periòdica entre la Comissaria General d’Intervenció i les organitzacions sindicals
Barcelona, 21 d’octubre
Barcelona, 28 d'octubre de 2024.-
De tots els temes tractats i que afecten a les unitats que depenen d’aquesta Comissaria les respostes han estat les següents:
Primer. GEI
Continuen encallats pel que fa a la reestructuració de l’Àrea del GEI per tal de tenir una Àrea Operativa i una Àrea Tècnica, així com reconèixer per RLT les figures dels comandaments que d’aquestes se’n deriven.
Reconeixen i lamenten la càrrega de treball i el gran volum d’hores que han recaigut en aquesta Àrea després de dispositius com Font de la Pólvora, Copa Amèrica... i insten a què de manera interna siguin recompensats (sense especificar quina serà tal recompensa), com també reconeixen la falta d’hores de formació tan necessària per a una unitat d’elit i que des de fa uns temps ha estat del tot inexistent. Treballaran des de la Comissaria per evitar repetir aquests errors de nou.
Pel que fa a l’espai de la seva Àrea, dels vestuaris, magatzems, etc. tornen a reconèixer la falta genèrica d’espai al Complex i ens diuen que des d’Administració ja se’ls va deixar un espai tot i que aquest encara segurament és insuficient.
Segon. Brigada Mòbil
Des que l’Administració va fer retallada de GNP al Grup 7 de BRIMO s’han identificat situacions del tot esperpèntiques com el cas que un Cap de Servei cobri per estar de GNP i, en canvi, els agents (12 efectius) que té assignats, no, podent-se donar el cas que aquest sotsinspector hagi de ser activat i no disposi d’equip (agents que l’acompanyin) SAP i SME reclamen que es pagui a aquests agents el que és de rebut i just. Des de la comissaria ens diuen que estan disposats a revisar aquest aspecte, però que, a dia d’avui, aquests 12 efectius no haurien d’estar de guàrdia, malgrat el seu cap sí que ho estigui, donat que ells ara no les cobren.
Tercer. APEN
Sobre la necessitat d’allargar el període d’hores extraordinàries per donar sortida al volum de feina, la CGI eleva informe a Prefectura perquè les hores extres siguin a repartir durant tot l’any per deslliurar de serveis i sobrecàrrega de treball a patrulles d’USC.
Quart. Canina
Reconeixen certes disfuncions administratives i que el 9 de setembre es respectarà com a festivitat local.
Cinquè.- Unitat Subaquàtica
Manifesten que el nom de la Unitat ja apareix a la RLT de forma correcta.
Sisè. ATI (Àrea Tècnica d’Intervenció) GOAP i GIDOP
Ja s’està implementant el Decret d’Estructura, ja tenen 2 sergents i aviat disposaran de 5 caporals. Pel que fa al GIDOP publicaran oferiments on el que es demanarà preferentment és que els agents disposin de coneixements d’investigació.
Setè. TEDAX
TEDAX Tarragona continua sense sergent operatiu a causa d’un procediment administratiu que encara està en vigor i qui està baixant a supervisar el servei a Salou, de tant en tant, és el sergent de Lleida, això serà només una mesura provisional.
Vuitè. Unitat de Muntanya
El concurs de muntanya continua paralitzat a l’espera que la Comissió de Validació i Seguiment diguin si donen o no per vàlids els resultats, desde la CGI desconeixen quina serà la seva evolució. També manifesten que el tema de reposició de botes, tot i ser una cosa de la Subcomissió de Materials i de la CSUTEC, han demanat a la UGR i es tracta d’un problema d’estocatge... tot i que la reclamació ja ve de l’any 2022.
Novè. UDRON
Els efectius operatius de Sabadell estan ubicats a l’hangar de l’aeroport de Sabadell, la part Tècnica a Serveis Centrals, a Lleida estan mirant de fer conveni per ubicar al caporal i els 5 agents a l’aeroport d’Alguaire, a Girona i Tarragona s’està treballant també per ubicar-los als aeroports respectius.
Desè. Marítima
S’està treballant per ubicar els efectius de Barcelona a unes instal·lacions de Balearia del Port, però ara amb el canvi i nova direcció portuària la cosa s’ha endarrerit.
Pel que fa a la queixa sobre que en alguns accidents ocorreguts en el medi marítim aquesta unitat no són avisats i se n’assabenten per altres mitjans, la CGI manifesta que encara des de les diferents regions hi ha molt desconeixement sobre qui és qui té certes competències en el medi aquàtic a causa de les múltiples complexitats en aquest àmbit per limitacions competencials que es confonen i que fan que a vegades acabin avisant Guàrdia Civil.
També se’ns manifesta que en l’àmbit formatiu es treballa perquè aquest es realitzi en aigües marítimes i no pas en piscines perquè les pràctiques siguin més reals i per evitar desplaçaments innecessaris.
Referent a implementar un horari nou, similar al que fan els Escortes, ens informen que sobre aquesta qüestió es treballarà un cop estiguin tots els efectius formats i als respectius llocs de treball.
Pel que fa a les Notes Informatives i les reposicions de material des de la CGI ens comenten que les queixes han d’anar adreçades als seus Serveis d’Administració Territorial, ja que són aquests qui tenen encomanades aquestes tasques i qui han de resoldre aquests tipus de qüestions.
Onzè. Altres qüestions.
Nòmines
A la demanda del conjunt d’efectius de com saber dins la nòmina quines de les hores extres son derivades de OER o bé de GNP, ens comenten que avui dia no es pot saber tècnicament, però que poden demanar als seus Serveis d’Administració un Informe d’activitat imputada i/o Informe d’hores extres liquidades al PGH si volen un control més acurat... tanmateix es comprometen a seguir treballant per fer un CEV més desglossat.
Terreny a Igualada
L’adquisició d’aquest terreny, pensat en un futur per a ubicar-hi serveis especials i centralitzats, és un projecte de futur que encara resta molt lluny perquè sigui una realitat.