COMUNICATS, TRÀNSIT 
Redimensionar l’especialitat de trànsit i incrementar el número d’especialistes és una urgència 
Des de la nostra organiztació sindical seguim denunciant les deficiències que la manca d'efectius està provocant sobre el servei de seguretat viària, així com també seguim reclamant la necessitat de redimensionar l'especialitat i incorporar nous efectius de manera urgent mitjançant la publicació d'oferiments provisionals  
 
Barcelona, 8 de març del 2022.-

El passat 16 de febrer del 2022, la Secció Sindical de Trànsit del SAP-FEPOL reclamava, per via d’urgència, la incorporació de nous especialistes sota la possibilitat que ofereixen els oferiments de lloc de treball. Alhora, a dia d’avui no sabem en quin estat es troba l’estudi que, provocat per les demandes de la nostra organització sindical, es va realitzar respecte el tancament dels sis sectors de trànsit.

Mentrestant, les deficiències en el servei es segueixen produint. A tall d’exemple, en el torn Tarda/Nit del 26 de febrer a la Comissaria d’Igualada (una de les que es pretenen tancar), els quatre (4) efectius que estaven planificats van ser enviats al Sector de Manresa per fer controls d’alcoholèmia de les 00:00 hores fins les 05:00 hores, deixant així el territori afectat completament buit.

Des de la nostra organització sindical considerem que aquestes situacions no es poden produir. No es poden deixar carreteres completament descobertes, per enviar els efectius a cobrir altres territoris. No ens podem permetre el luxe de no tenir patrullatge preventiu en tot el territori català.

Així, tal i com ja manifestéssim en el comunicat de 20 de setembre de 2021, SAP-FEPOL espera que d’una vegada per totes es posi fi a la intenció de tancar el 30% dels sectors de trànsit. Tal i com ja expresséssim llavors, trànsit ha d’apostar per un model de proximitat i no per un model reactiu, que centralitza els seus recursos humans en un número inferior a l’actual de destinacions.

En el projecte de Mossos 2030, el Departament d’Interior ha de ser conscient que les especialitats s’han de redimensionar, que cal incrementar el seu múscul i la seva força per tal de poder facilitar a la ciutadania un servei de seguretat viària acord a les seves necessitats. L’especialitat de trànsit necessita ser una especialitat atractiva dins del cos de mossos d’esquadra. Trànsit necessita urgentment incrementar el seu número d’efectius i a més, ho necessita (perquè no dir-ho) per rejovenir l’edat mitjana de la plantilla.

Des de la nostra organització sindical seguirem insistint i seguirem denunciant totes aquelles situacions que, tal i com van ocórrer el passat 26 de febrer, es van donar al Sector d’Igualada perquè no ens podem permetre el luxe, que una especialitat tant estratègica com trànsit, sigui una especialitat en decadència programada (comunicat de 2 de novembre de 2021).
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-37/2022 
DATA:8 de Març de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies