COMUNICATS 
SAP i SME posem en dubte la imparcialitat de la convocatòria de Major 
Malgrat les bases de la convocatòria no contemplen una entrevista, el Director general de la policia convoca a les dues persones aspirants aquest mateix divendres i a dos dies de la jornada electoral.   
 
Barcelona, 8 de maig del 2024.-
 
Ahir i per sorpresa, el Departament d’Interior i la Direcció general de la policia feien pública a la intranet corporativa del cos de mossos d’esquadra, que aquest mateix divendres s’ha convocat a les dues persones que aspiren a la plaça de major per a fer-los-hi l’entrevista que decidirà quina d’elles serà la finalment seleccionada.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL), com a organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra, volem manifestar el següent:

Primer.- Tornem a denunciar la idoneïtat del moment de la convocatòria. A dos dies d’unes eleccions al Parlament de Catalunya no considerem escaient haver convocat i seguir amb la convocatòria d’una plaça extremadament estratègica, com és la de Major del cos de mossos d’esquadra.

Segon.- La lectura que des d’un inici el col·lectiu en particular i la societat en general ha fet d’aquesta convocatòria, debilita el procés i a tot el cos de mossos d’esquadra. Tal i com així manifestéssim en comunicat de 21 de març, considerem que hagués estat preferible haver esperat a la constitució d’un nou Parlament i d’un nou Govern per a convocar aquesta segona plaça de Major.

Tercer.- Tenim a més seriosos dubtes sobre la imparcialitat de tot el procés. El fet que les pròpies bases no contempli ni tant sols la pròpia entrevista que faran les dues persones aspirants el proper divendres, ofereix una imatge opaca i poc transparent que fractura la imparcialitat (mèrit i capacitat) que tota convocatòria de promoció i provisió ha de tenir.

Quart.- Malgrat la nota publicada per la SGRH en data de 7 de maig, contempla que el Director general de la Policia, “per a una millor valoració de la idoneïtat per ocupar” la plaça de Major, convoca a les persones admeses a l’entrevista, aquesta no està contemplada a les bases que regulen el procés (55/24).

Cinquè.- Quines són les competències que han de tenir les persones aspirants a la plaça de major del cos de mossos d’esquadra? Quins són els criteris d’avaluació? Sobre què o sobre quines qüestions les dues persones seran avaluades i puntuades? Es gravaran per exemple les entrevistes (tal i com així SAP i SME hem reclamat en altres convocatòries) que garanteixin la transparència de tot el procés?

Sisè.- Denunciem a més que per com s’està actuant, ja circulin informacions que afirmen que serà aquest mateix divendres per la tarda quan es donarà a conèixer el resultat de l’entrevista i quedarà resolt tot el procés.

Per tot plegat, des d’ambdues organitzacions sindicals reclamem respecte en primer lloc per a la pròpia convocatòria i alhora, cap a tot el col·lectiu professional que representem. No podem permetre que des d’un inici i, tal i com així han recollit  alguns mitjans de comunicació, s’estigui parlant obertament de “convocatòria feta a mida”.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-88/2024 
DATA:8 de Maig de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies