PONENT, COMUNICATS 
Els mossos arribats a la Comissaria de Mollerussa es veuen obligats a canviar-se en el pàrquing 
Malgrat la nostra organització sindical ve reivindicant des de fa un any la necessitat d'ampliar l'espai d'aquestes dependències i malgrat aquesta necessitat ha estat reforçada per la pròpia Inspecció de Treball de la Seguretat Social, l'incompliment de la normativa s'ha agreujat amb l'arribada dels efectius en pràctiques.    
 
Mollerussa, 6 d'octubre del 2021.-

El 13 de novembre del 2020, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciava davant la Sub-direcció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral l’incompliment a la Comissaria de Mollerussa de fins a quinze qüestions que atemptaven contra la normativa vigent. Una de les qüestions era l’aglomeració dels efectius policials per manca d’espai.

El 27 de novembre del mateix any, el delegat sindical de Ponent de la nostra organització sindical es veia obligat a denunciar, les conseqüències de les quinze qüestions esmentades ja que, per dita manca d’espai i per contacte estret es van haver de confinar una quantitat important d’efectius fruit de tres casos positius per COVID-19.

Seguint amb la mateixa tònica, el 10 de desembre del 2020SAP-FEPOL i davant del silenci de l’Administració interposava denúncia davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social, la qual el mes de març d’enguany va realitzar la corresponent activitat inspectora.

Fruit de la nostra denúncia, la Inspecció de Treball instava a l’Administració a prendre les mesures correctores corresponents que complissin la normativa. Sis mesos tenia el Departament a complir! No obstant va passant el temps (gairebé un any des de la primera comunicació) i tot segueix igual. Com és obvi, lluny de millorar la situació encara ha empitjorat. I és que davant l’arribada dels efectius acabats de sortir de l’Institut i que han iniciat el període de pràctiques en aquesta destinació, la manca d’espai s’ha agreujat encara més.

A l’efecte, per contra d’avançar en la col·locació de mòduls i arreglar d’una vegada per totes aquesta vergonyosa situació tal i com així porta un any reclamant SAP-FEPOL, s’ha pres la sorprenent decisió de col·locar taquilles al pàrquing, eliminar dutxes per posar-ne més als vestidors o reduir encara més els espais de pas.

Així, ens trobem que el pàrquing de Mollerussa ha passat a ser un espai multifuncional. Ara, a més d’un pàrquing és una sala de brífing, una sala de videoconferències, un espai d’entrada i sortida de persones detingudes, un espai de pas per als advocats i als traductors, un espai per al servei de neteja i per al servei de manteniment, la zona d’arxiu d’atestats, el magatzem i els vestidors masculins.

Tot plegat surrealista! Què passa amb la intimitat de les persones que es veuen obligades a canviar-se al pàrquing/vestidor? Què passa amb aquelles persones que es volen dutxar després de treballar? Es veuran obligats a passejar-se amb la tovallola pel mig del pàrquing fins a les dutxes dels vestidors? I on es poden dutxar les mosses d’esquadra de Mollerussa?

Des de la nostra organització sindical considerem aquesta situació insostenible! És per això que avui ja hem sol·licitat a Infraestructures que posi solució ràpidament a aquesta lamentable situació i que, després de gairebé un any, ampliïn l’espai a la Comissaria de Mollerussa tal i com així des d'un inici hem estat reivindicant.

        
NÚMERO DE COMUNICAT:C-135/2021 
DATA:6 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies