METROPOLITANA NORD, COMUNICATS 
Reunió Regional de la RPM Nord de 4 d’abril del 2022 
El passat 4 d'abril, les organitzacions sindicals representatives ens hem reunit amb els comandaments caps de la regió policial i els serveis d'administració regional. En aquest comunicat us fem un resum dels punts tractats i defensats per SAP-FEPOL  
 
Barcelona, 12 d'abril del 2022.-
 
El passat 4 d’abril s'ha dut a terme la segona reunió de la Regió Metropolitana Nord) entre els comandaments, els serveis d'administració de la regió metropolitana nord  i les organitzacions representatives. A continuació us fem un resum dels punts més importants.

Primer.- Incidències Parc mòbil
Els responsables del servei d’administració exposen que actualment tenen 21 incidències amb els nous vehicles. SAP-FEPOL ha obert el debat i exposa la necessitat d’agilitzar el procés de revisió dels vehicles. Ens confirmen la reposició del vehicle de Caldes de Montbui com també que les revisions s’efectuaran a les dependències policials per evitar trasllats innecessaris.

Així mateix tornem a recordar que els vehicles SEAT ARONA, amb la seva transformació a vehicle policial, redueix l’habitacle interior amb les conseqüències negatives durant un torn de treball.

Segon.- Formació i TIR
Respecte al tema de formació, SAP-FEPOL insisteix en les necessitats formatives que actualment requereix el cos. La regió ens confirma que tenen un pla de formació en primers auxilis i malalts mentals. A més la formació de TIR policial a la Regió s’ha reprès després de la finalització d’obres i COVID i ens confirmen que es recuperà el ritme.

Per acabar ens confirmen la instal·lació d’una galeria de tir virtual a l’ABP de Terrassa que donarà formació a la Regió Metropolitana NORD i SUD durant l’any 2022/2023.

Tercer.- Investigació/Científica
La Secció Sindical d’Investigació del SAP-FEPOL insisteix en la regularització del sistema actual de guàrdies i actualitzar el protocol. Els comandaments de la Regió estan oberts a opinions de millora del sistema actual. Actualment les hores acumulades es troben en estudi per poder buscar una solució per part de la Prefectura.

Quart.- Informació Rellevant per tota la regió.
 
 • Segons els comandaments de la Regió no existeix la figura d’agent responsable d’OAC. El cap de torn és el responsable.
 • Estem pendents  del pla d’estiu per ampliar efectius . La nova promoció sortirà de l’ISPC el 12 d’Agost.
 • El dispositiu de ROCA VILLAGE està obert a tots els efectius de la Regió.
 • Implantar un cap de torn operatiu de cara al futur amb les noves promocions.
 • Actualment s’està treballant per oferir les places de comandament que estan vacants.
 • Publicació de la planificació anual i recordatori a totes les comissaries de la Regió.
 
Cinquè.- Millora en les Infraestructures policials a la Regió
Una de les prioritats de la nostra organització sindical és la millora i renovació  de totes les comissaries de la Regió Policial Metropolitana Nord.

Actualment, els serveis d’administració confirmen que tenen un pla de substitució de portes d’accés i finestres especials a les comissaries de la Regió. En relació amb els sistemes de videovigilància estan en procés d’actualització durant 2022/2023. També els sistemes d’intèrfons es volen adequar i renovar. Les zones de seguretat de les comissaries de la Regió es troben en estudi per la seva millora.


Durant l’estiu es vol renovar i ampliar els sistemes de refrigeració a diverses comissaries. En un primer moment seran sistemes de lloguer portàtils. La nostra organització sindical insisteix en la necessitat d’efectuar un estudi i renovació no de lloguer per temporades.

Per acabar el nostre tècnic en riscos laborals torna a reclamar que els vestuaris son centre de treball segons la normativa. Les altes temperatures s’han de resoldre a totes les dependències policials de la regió fent especial insistència en l’ABP de Premià.

Sisè.- Detall de les millores a les comissaries:
 
 • ABP Arenys de Mar
El servei d’administració confirma que la cobertura actual de Vodafone es garanteix. Se’ns diu que no es pot garantir cap més companyia, ja que no tenen cap relació contractual amb el DINT. D’altra banda, els sistemes de refrigeració es procediran a renovar a finals d’any.
 
 • CD Pineda de Mar
Primer la renovació de la porta d’accés a la comissaria per substituir la tanca d’accés per porta corredissa. Es millorarà el sistema d’intèrfon per tal de garantir la seguretat.
 
 • ABP Granollers i Serveis Regionals RPMN
Renovació de la porta d’accés a la comissaria amb un sistema de tanca corredissa. D’altra banda, SAP-FEPOL insisteix en l’adequació dels espais com ara la Unitat d’Investigació i Científica ja que actualment és un espai molt reduït.

També caldria adequar els espais regionals d’Investigació i Científica amb ordinadors i connexió WIFI  idònia. I per últim destacar la  necessitat de vehicles no logotipats per poder realitzar les tasques policials.
 
 • CD Montcada I Reixac
El servei d’administració ens informa del canvi de la porta d’accés i del pany. També la porta posterior del pàrquing està en procés de renovació.
 
 • ABP Sabadell
La necessitat de vehicles no logotipats per dur a terme la tasca policial. Segons els comandaments de la Regió actualment estan realitzant gestions per poder disposar de vehicles requisats a l’espera dels nous vehicles a finals de 2022.
 
 • ABP Terrassa
Actualment s’està treballant per segellar l’arqueta de la zona de custòdia i reduir les males olors. La porta d’accés també es procedirà a renovar i actualitzar el sistema d’obertura.

Aquestes son les qüestions tractades. Per ampliar la informació podeu posar-vos en contacte amb la xarxa de delegats i delegades que SAP-FEPOL té a les comissaries.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-59/2022 
DATA:12 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto