GIRONA, COMUNICATS 
Reunió Regional de la RP de Girona de 22 de novembre de2023 
Nova reunió entre les organitzacions sindicals representatives, els Caps Regionals i els serveis d’administració 
 
Girona, 24 de novembre del 2023.-
 
En data de 22 de novembre, les organitzacions sindicals amb representació al Consell de la Policia ens hem reunit amb els Caps de la Regió Policial de Girona i els serveis d’administració regional. A continuació us fem un resum dels punts més rellevants.
 
- Sala Girona.
La previsió és que la Sala comenci a ser operativa “parcialment” durant el mes de juny del 2024 i serà el més d’octubre quan ja estigui 100% operativa. Sense tancar la porta que en un futur pogués gestionar més regions, en principi aquesta sala només portaria la RPG.

Es té previst fer un oferiment, en primer lloc destinat a les persones que ja hi havia estat, seguit per a tots els efectius de la regió i finalment per a la resta del cos. La previsió és que en aquesta Sala hi vagin destinades entre 90 i 100 persones.

Respecte la seva ubicació, la Sala es situarà allà mateix on havia estat. A dia d’avui però hi ha dues propostes més concretes. Una és situar uns mòduls per vestidors i menjador, per tal que en el lloc on hi ha aquests espais actualment hi vagi Informació. L’altra proposta és que Informació quedi ubicada en un altre espai com podria ser l’edifici Gaudí.
 
- Aparcament Zona Vista Alegre ABP Girona.
Després que l’Ajuntament de Girona hagi posat zona verda, Vista Alegre ha quedat sense aparcament gratuït. Des del SAP  i des de l’SME fa temps que venim fent gestions amb el propi Ajuntament per tal que es considerin com a residents, els efectius policials que treballeu en aquesta comissaria.

Respecte aquesta demanda, l’Ajuntament s’ha manifestat contrari ja que aquesta consideració està associada a l’IBI. Veurem si la Direcció general de la policia, tal i com així va manifestar en el si del Consell de la Policia, s’implica en aquesta qüestió i quina és la solució que s’ofereix als efectius policials.
 
- OAC Girona.
Des del SAP i des de l’SME fa temps que denunciem la precarietat d’aquesta destinació. Una situació a la qual s’hi suma el greuge que per als efectius de l’OAC ha suposat el darrer Acord de 31 de juliol entre el Departament d’Interior i algunes organitzacions sindicals.

Al respecte se’ns informa que es parlarà amb el nou cap de l’ABP per reforçar aquest servei pel qual estan valorant un canvi d’horari (sense concretar quin) que el faci més atractiu.
 
- ARRO Girona
Després de les denúncies fetes per SAP i SME respecte l’increment del romanent que s’imposa que algun efectiu de l’ARRO ha patit davant d’un permís o absència per desplanificació de la jornada de treball, se’ns informa que si es detecta algun cas nou es comuniqui de manera immediata per arreglar-ho.

En quan a les GNP està previst que els efectius de l’ARRO en facin. Seran homogeneïtzades per a totes les ARRO i similars al sistema que fa la Brigada Mòbil. La previsió és que hi hagi entre quatre i sis equips en situació de GNP, els quals s’aniran alternant setmanalment per Àrea, amb més pes per a les metropolitanes.
 
- Guàrdies de les Unitats d’Investigació.
Se’ns informa que de cares al proper any està previst un canvi del model de guàrdies, amb la previsió que sigui un sistema híbrid entre GNP i guàrdies presencials (sense més detalls). La intenció es fer-ho per comissaries, ajuntant provablement les d’Olot i Ripoll.

Per altra banda, se’ns informa que hi ha molts efectius en situació irregular. Per aquest motiu s’està treballant per ordenar aquesta situació, sense que comporti un augment de la Relació de Llocs de Treball.
 
- Imputacions de judicis, festius i altres conceptes derivats del nou Acord.
Les Caps dels Serveis d’Administració Regional ens informen que tot just fa uns dies han rebut indicacions de la Subdirecció general de recursos humans, només sobre la imputació dels judicis i de la resta encara no tenen més informació. Des de la regió es farà una supervisió per a què no surtin més citacions de les que hi havia fins ara.
 
- Manca de comandaments a la Regió.
Des de la Regió estan demanant més comandaments per a la següent convocatòria tant de sotsinspectors/es, sergents/es com caporal/es.
 
- Manca d’efectius ART Olot i ART Borrassà.
Amb el concurs de trànsit està previst que es cobreixin les baixes que ha tingut aquests sector. Per altra banda, malgrat de moment no es preveu un creixement d’efectius a l’ART, sí s’està treballant per a què en les properes convocatòries el número d’efectius augmenti.

En quan a l’ART de Borrassà se’ns informa que, després de les denúncies presentades per SAP i SME, l’empresa concessionària estan fent “millores” de seguretat com és la col·locació d’una tanca, la millora de la peixera i el canvi de la porta. Celebrem que així sigui.
 
- Manca de vehicles.
Per a finals d’any està previst que arribin cent setanta-sis (176) nous vehicles per al CME, entre ells alguns 4x4. De cares al 2024 n’arribaran cinc-cents vint-i-nou (529) més. Així mateix des de la Regió s’ha elevat la queixa per la manca de vehicles 4x4 que pateix la RPG. N’hi ha pocs i els que hi ha tenen moltíssims quilòmetres.
 
- Canvi de pneumàtics en cap de setmana.
Malgrat des del SAP i des de l’SME hem demanat que davant qualsevol incidència per rodes punxades de vehicles policials es puguin canviar, l’Administració ens diu que no és possible perquè no contempla el contracte de manteniment o rènting. És a dir, haurem de seguir perdent vehicles en cap de setmana.
 
- Comís de marihuana.
Des d’ambdues organitzacions sindicals seguim denunciant les males olors i l’incompliment de la normativa sobre seguretat i salut laboral que genera l’acumulació de substàncies a l’interior de les comissaries de policia.

Al respecte se’ns informa que a la RPM Nord s’està fent una prova pilot amb una empresa de jardineria que s’encarrega de les plantacions, posant-les en un bidons que quedaran emmagatzemats al dipòsit central de Barcelona. En cas que el resultat sigui positiu es farà igual per a totes les regions policials.
 
- Comissaria de La Jonquera.
La finalització de les obres està prevista pel 24 de març del 2024. Així mateix se’ns informa que s’ha demanat que, en quan a comandaments, aquesta comissaria tingui l’estructura de comandaments d’un CD.
 
- Noves comissaries.
Se’ns informa que el Departament d’Interior té la prioritat que en els propers cinc anys es faran oficines policials a Llançà, Sant Feliu de Buixalleu i una nova seu regional a Mas Xirgu.

Aquestes han estat les qüestions tractades en aquesta reunió regional. Com ja sabeu, els delegats i les delegades d’ambdues organitzacions sindicals restem a disposició de la nostra afiliació per aclarir els dubtes que pugueu tenir. Així mateix restem a la vostra disposició per portar en les properes reunions totes aquelles qüestions que us afecten.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-204/2023 
DATA:24 de Novembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies