METROPOLITANA NORD, COMUNICATS, TRÀNSIT 
Reunió informativa “desinformada” del trasllat del Sector de Trànsit de Sabadell: ni ens motiva, ni ens convenç! 
Després que se'ns convoqués a una reunió per donar explicacions de la motivació del canvi d'ubicació del sector de Sabadell, ni la part operativa, ni tampoc l'administrativa en van donar les suficients. Sota l'argument que no eren elles (les persones convocants) les qui havien pres la decisió del trasllat, es van donar les explicacions que els efectius policials afectats necessiten. 
 
Barcelona,  20 de maig de 2022.-

El passat dia 18, les organitzacions sindicals i els efectius afectats estàvem emplaçats a una reunió “informativa” per explicar-nos el trasllat de la Unitat de Trànsit del Sector de la localitat de Sabadell, a la Comissaria de Cerdanyola del Vallès. Un trasllat que es produirà, tot sembla indicar, el proper 1 de juny.

La Secció de Trànsit de SAP-FEPOL, amb més de 50 companyes i companys del sector afectat i després d’assistir a la reunió podem afirmar -i és una afirmació àmpliament compartida- que el que vam veure va ser un espectacle del tot inoperant.

Vam assistir a una reunió totalment desinformada, a la qual ni els comandaments, ni tampoc la Subdirecció van donar explicacions amb quina figura administrativa es justifica el trasllat dels especialistes a Sabadell, ni sota quina normativa s’articula. Per tant, des de la nostra organització sindical empatitzem amb el sentiment majoritari de les persones afectades presents a la reunió: som només un número!

Atrapats per una visible o possible manca de preparació de la reunió, encara no sabem a dia d’avui qui ha pres la decisió del trasllat i els convocants evocaven qualsevol argumentari, a l’increment del sostre de plantilla pactat a la Junta de Seguretat, obviant la precarietat que patim respecte infraestructures. Som només un número i ens hem d’aguantar!

I és que l’argument que cada vegada serem més i per tant cal alliberar espai del Complex Central tampoc es sosté, ja que la nostra unitat de trànsit serà l’única que preveuen treure d’Egara. Qui sap si serà amb la de trànsit l’única especialitat, amb la que s’atreviran a actuar així.

Per altra banda han sorprès les formes imperatives del trasllat. Sorprèn que els efectius policials hagin de traslladar les seves pertinences en dia festiu i no se’ls concedeixi cap compensació, ni tampoc cap dia de permís per canvi de localitat. Som només un número, ens hem d’aguantar i tot plegat, és absurd i insultant a la vegada.

De les instal·lacions de Cerdanyola, SAP-FEPOL ja està fent un nou informe de salut laboral que serà contrastat amb el que ja vam fer abans de les obres. Aspecte que ja vam portar al Consell de la Policia de 22 de gener del 2021. Respecte aquesta qüestió, ens asseguren que la Comissaria estarà preparada l’1 de juny.

Però NO ho compartim! Ni el perímetre, ni les càmeres exteriors s’han millorat. Els espais comuns (sala de brífing, menjador, lavabos i especialment els vestidors) segueixen essent igual de reduïts en proporció i número. Alguns espais fins i tot, son més petits dels que eren amb anterioritat. I tal i com ja diguéssim en comunicat de 16 de maig, els pàrquings no podran absorbir tants vehicles policials. Per tant és evident que el problema ja s’ha produït i respecte aquest, quedem perplexos en veure com per part de l’operativa i l’administració es reconeix que estarem en pitjors condicions.

Sincerament, sindicats i especialistes esperàvem explicacions convincents, o simplement explicacions. En cap cas esperàvem una reunió sense respostes clares i definides (sota el pretext que no son ells -els convocants de la reunió- els qui havien pres la decisió del trasllat). Han faltat explicacions, respostes, informació, tacte, comprensió, rigor, respecte i empatia.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-86/2022 
DATA:20 de Maig de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies