GIRONA, COMUNICATS 
Tanca la Sala Regional de Coordinació de Girona, per donar un millor servei? 
Des que el 2005 s'unifiquessin les sales de totes les comissaries en una sola, les persones que hi heu estat destinades heu donat un servei excel·lent a totes les mosses i mossos de la Regió Policial de Girona. Avui tanca la Sala Girona per centralitzar la seva gestió a la Sala 112 de Reus. El model no és el correcte i estem segurs que no millorarà el servei que les patrulles i la ciutdania han de rebre. 
 
Girona, 25 de novembre del 2021.-
 
 
L’any 2005, en un moviment estratègic del cos que no va quedar fora de polèmiques, es desmuntaven les sales de coordinació de les comissaries per unificar-les totes, en una Sala Regional de Coordinació Operativa.

Ja des de llavors va començar a circular el rumor, que després d’aquella unificació, es tancarien totes les SRC per centralitzar tota la gestió d’incidents i dotacions policials en un sol edifici: la sala 112. Des d’aleshores s’han anat posant diverses dates i finalment avui, 25 de novembre, la Sala Regional de Comandament de Girona s’ha tancat definitivament.

Des que s’iniciés la centralització de les sales, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha manifestat no compartir aquest model. La proximitat amb la població, el coneixement del territori, així com el fet que el “patruller” i “l’operador” compartissin escamot donava un plus de qualitat, en benefici del servei, que des del canvi de model s’ha anat perdent.

Tot plegat ha fet i creiem que no se li escapa a ningú, que des de l’inici del desplegament la política centralitzadora de les sales de coordinació hagi afectat també a la seguretat ciutadana. I com a exemple, el que s’està vivint aquests dies de transició. La feina que abans feien deu conferències (algunes d’elles amb més d’un operador), ara ha passat a unificar-se en quatre úniques conferències.

Què passarà a l’estiu? Quan els incidents es multipliquin a totes les comissaries de la costa (que no son poques les que tenim a la RP de Girona)? Quants operadors o operadores els gestionaran? Sobre les esquenes de qui es carregarà la responsabilitat de tota la gestió operativa de la Regió?. Des de la nostra organització sindical considerem que aquest projecte centralitzador patirà problemes continus de gestió i que, de manera sincera, les coses caldria haver-les fet millor.

De la mateixa manera que es podria haver fet millor la gestió de totes les persones que ara, després de 15 anys, s’han vist obligades a deixar el seu lloc de treball. Moltes d’elles tenen la clara sensació que literalment “les han llençat al carrer”. No ha importat l’angoixa i la incertesa que s’ha generat sobre moltes d’elles i no obstant això, seran capaces de reciclar-se i donar un servei excel·lent a la ciutadania.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) volem AGRAIR l’excel·lent tasca que durant tots aquests anys, les persones que han treballat a la SRC de la RPG. Tots hem estat testimonis del servei de qualitat que, amb absoluta professionalitat, heu donat a les mosses i als mossos de tota la regió. És per això que us donem mil gràcies per la vostra tasca i sapigueu que allà on aneu destinats i destinades, tindreu a SAP-FEPOL a la vostra disposició.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-162/2021 
DATA:25 de Novembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies