COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Resum dels punts tractats sobre la Brigada Mòbil a la reunió de 19 de setembre amb la Comissaria General de Recursos Operatius 
En aquest comunicat només es fan constar les qüestions tractades a la reunió que afecten a la Brigada Mòbil. Per a la resta de destinacions de la CGRO s'ha fet un comunicat a part 
 
Sabadell, 25 de setembre del 2019.-
Des de la Secretaria d’Ordre Públic del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) us fem un resum dels punts referents a la Brigada Mòbil que es van tractar a la reunió mantinguda amb la CGRO:
  • Horaris especials per a les properes setmanes:
En previsió de possibles alteracions de l’Ordre Públic es descarta l’horari “ÀGORA” de 4-2. A l’efecte s’està estudiant un 7x7 de 10 hores els dies de treball i les setmanes de festa estar de guàrdia no presencia (GNP). No se’ns concreta quantes hores s’estaria de guàrdia cada dia, per tant des del sindicat estarem atents a quan es defineixi, ja que no acceptarem que per unes hores de GNP estiguem hipotecats tots els dies. Des de la nostra organització sindical considerem que la Comissaria ha de ser conscient que només s’està de guàrdia les hores que es genera el temps de compensació, tal i com preveu l’Acord signat per la nostra organització. Per tant, la resta d’hores que no estan dins de les GNP no estem obligats a estar pendents d’activacions.
  • Servei Toga que realitza actualment la Unitat Tècnica.
Se’ns informa que és un servei que fan totes les unitats del cos sense excepció i que només es traurà a la BRIMO d’aquestes funcions, mentre puguin durar les funcions d’Ordre Públic del punt anterior.
  • Torns de nit de la Brigada.
Des del SAP-FEPOL hem reclamat que s’alliberi a la BRIMO dels serveis nocturns que s’estan realitzant actualment. Ens responen que aquesta setmana hi ha una reunió amb l’Alcalde de Sant Adrià, per tal de valorar la retirada de la BRIMO del Barri de La Mina, així com també a final d’aquest més del servei del Front Marítim.
  • Gimnàs d’Egara.
Els caps de setmana es fa ús sempre que hi hagi formació reglada, amb la supervisió de les instal·lacions per part dels formadors. Des de la nostra organització sindical hem reclamat que a més es pugui fer ús per a formació lliure, amb la supervisió d’un responsable. Proposem que un caporal dels grups operatius pugui tenir accés a les claus i signi com a responsable, tal i com es feia fa anys. Des de la Comissaria veuen amb bons ulls la proposta i ens han manifestat que sí, que es mirarà d’organitzar per poder-ho fer així.
  • Guàrdies no presencials.
Ens informen que la DAS va fer auditories sobre les GNP i el resultat es negatiu. És a dir, que si es miren els números sobre el paper, segons ells les guàrdies no son productives. Des del SAP-FEPOL s’ha explicat quina es la realitat de les GNP ja que res tenen a veure sobre els números i les estadístiques sobre el paper. I és que la realitat és que les activacions i canvis d’horaris no es fan durant les guàrdies (que només són les nits de la setmana de reforç), sinó en qualsevol altre horari. Els alertem que si ens volen treure les GNP els efectius policials no estaran obligats a agafar el seu telèfon particular, així com tampoc estar pendent de les trucades, ni tampoc del whatsapp, ni res. Entenen las peculiaritats i la realitat de las GNP de la BRIMO i ens diuen que finament no es creu que es retirin.
  • Materials
Se’ns informa dels nous materials adquirits per a la BRIMO del qual volem destacar especialment les noves tanques de protecció i les furgonetes policials. Després que SAP-FEPOL denunciés per escrit en data 30 de maig del 2019 el fet que fossin els mateixos efectius policials els encarregats de muntar i desmuntar les tanques en el Parlament, des de la Comissaria se’ns ha confirmat que s’ha contractat una empresa de que s’encarregarà de fer aquestes tasques. Així mateix, i en relació a l’escrit presentat per SAP-FEPOL el passat mes d’agost sobre el mal estat de les furgonetes d'ordre públic, algunes de les quals estan en molt mal estat i porten massa temps al taller, s’han donat les directrius per tal que tota la flota de vehicles sigui reparada i posada a disposició del servei. En quan a l’adquisició d’altre material, des de la nostra organització sindical us demanem que us poseu en contacte amb el delegat del SAP-FEPOL a la BRIMO per tal que us ampliï la informació. Np obstant i en relació a les eines policials adquirides per fer front a possibles problemes d’ordre públic, des del SAP-FEPOL -malgrat no entrarem a discutir aspectes purament operatius- sí volem manifestar que ens preocupa i molt la seguretat, tant física com jurídica, dels efectiu d’ordre públic. A l’efecte, des de la nostra organització sindical trobem a faltar eines que garanteixin poder guanyar la distància entre les línies policials i la massa de manifestants violents, ja que si s’ha de dispersar (que no vol dir contenir) una massa de persones violentes, i ho hem de fer amb un esprai de gas amb pebre (que garanteix una distància de 2 metres, una llançadora que ni fa soroll, o amb focus de llum), és molt probable que tinguem de recórrer a la defensa i al cos a cos. Després del cop de defensa vindrà la denuncia i la imputació del mosso, i qui en serà responsable? Doncs el propi mosso com sempre. Bé doncs! Aquestes han estat les qüestions tractades en la reunió que es va celebrar el passat dia 19 de setembre i que afecten únicament a la Brigada Mòbil. Per a la resta de destinacions de la CGRO es farà un comunicat a part. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-128/2019 
DATA:25 de Setembre de 2019
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto