PONENT, ESCRITS 
La manca d'efectius de la Sala 112 de Reus afecta el servei ordinari de les dotacions policials 
El passat 18 de juny, la nostra organització sindical denunciava la sobrecàrrega de treball que han d'aguantar els efectius de la Sala 112 de Reus. Avui hem de denunciar que, a més de les conseqüències individuals que provoquen sobre els operadors de sala, aquesta manca d'efectius també afecta sobre el servei ordinari de les dotacions policials 
 
LLeida, 21 de juny del 2021.-
 
El passat 18 de juny, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) havia de denunciar novament en un nou comunicat la manca d’efectius que pateix la Sala 112 de Reus. Una manca d’efectius que sobre els efectius policials que presten servei en aquesta destinació està provocant unes conseqüències lesives per a la seva salut.

No obstant, des de la nostra organització sindical i especialment des de la Secció Sindical del SAP-FEPOL a la RP de Ponent en aquesta ocasió volem denunciar un aspecte, que va més enllà de l’ansietat, la tensió i el cansament dels efectius policials de la Sala 112. És una qüestió de seguretat!.
I és que cada vegada que la manca d’efectius de la Sala 112 és evident (i no son poques les vegades) s’exposa i un comporta un risc per als agents que treballen a la via pública i als carrers dels nostres pobles i les nostres ciutats.

Tal i com especifiquéssim en el comunicat de 18 de juny, la Regió Policial de Ponent ha tingut un sol agent de la Sala 112 a disposició. Un sol agent per cobrir una regió policial com la nostra és, alhora que indigne, perillós a la vegada.

Haver de passar un servei, una gestió, una incidència o fins i tot demanar un “recolzament” ha estat en algunes ocasions una quimera. Els efectius policials de la RPP han estat testimonis del desbordament dels operadors de la sala 112. “NO ESTEU DONATS D’ALTA, NO US PUC UBICAR, NO PASSEU CAP SERVEI, RESTEU A L’ESCOLTA” son alguns dels exemples que demostren el que us venim denunciant en aquest escrit. Les xafades en comunicacions entre les diverses dotacions de la Regió en podrien ser molts altres.

La cosa s’agreuja encara més quan hi ha algun operatiu especial. A tall d’exemple, aquesta setmana passada en un operatiu de salut pública, dos agents de paisà mentre realitzaven una comprovació en una zona boscosa van localitzar una plantació de fins a 2.474 plantes de marihuana. També localitzaven tres tendes de campanya i de l’interior en van sortir corrents tres persones. En el moment de voler radiar els fets no van poder-ho fer per causes, com les que hem esmentat anteriorment.

I des de SAP-FEPOL ens preguntem: fins quan hem de patir aquesta manca d’efectius al 112? Hem d’esperar a prendre mal per arreglar-ho? Què hagués passat si aquestes tres persones haguessin agredit al nostres companys i aquests no haguessin pogut sol·licitar "recolzament"?

Per tots els extrems esmentats, des de la nostra organització sindical hem tornat a instar en un nou escrit adreçat a la Sub-direcció General de Recursos per tal que, juntament amb la Comissaria General Tècnica es facin les gestions oportunes que rectifiquin aquesta greu deficiència d’efectius i s’acabi d’una vegada per totes amb aquesta situació, avançant-vos  ja, que l’argument de les tauletes no el podem acceptar per insuficient.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-51/2021 
DATA:21 de Juny de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies