CENTRAL, ESCRITS 
SAP-FEPOL torna a denunciar la manca d'efectius que pateix Manresa. Estem #sotamínims! 
El mes de setembre del 2016, la nostra organització va iniciar la campanya sindical #sotamínims. A dia d'avui continuem posant en evidència les greus coneqüències que aquesta situació genera. Els efectius de Manresa estan arribant a una situació extrema i només pot solucionar-se, amb l'aprovació d'una bossa d'hores estructurals. 
 
Manresa, 18 de juliol del 2018.-
La nostra organització sindical, des de setembre del 2016 dins la campanya #sotamínims ve denunciant la manca d’efectius general que pateix la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra. En el cas de la Regió Policial Central, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) en data de 19 de setembre del 2016 va denunciar en l’escrit amb número de registre 0105E/1582/2016 les conseqüències que ara fa dos anys provocava la manca d’efectius. Sabem quina és la resposta que sempre se’ns ha donat sobre aquesta qüestió, ja s’hagi fet la reclamació per escrit, com en el propi Consell de la Policia. A l’efecte se’ns reconeix el motiu de la demanda i per tant la manca d’efectius, però no veiem que pel contrari es realitzin accions immediates per poder pal·liar els seus efectes. És per això que, tot i que es reconeix per part de l’Administració aquesta mancança d’efectius, des del SAP-FEPOL estem obligats a denunciar de manera constant i enèrgica -dins la pròpia campanya sindical- les conseqüències que els membres del cos de mossos d’esquadra pateixen. Per tant des de la Secció Sindical de la Regió Policial Central del SAP-FEPOL, volem tornar a denunciar per enèsima vegada i posar de manifest la situació que dia rere dia patim, focalitzant en aquest escrit les que es pateixen a l’ABP del Bages, on la seva Unitat de Seguretat Ciutadana no dóna a l’abast a tots els serveis que ha de fer front. Una situació que posa en risc la seguretat dels propis efectius policials, així com també disminueix la qualitat del sistema de seguretat pública de la demarcació. A l’ABP Bages hi ha dos factors que estan fent augmentar la càrrega de treball dels efectius de seguretat ciutadana:
  1. La recent obertura de la CD Moianès, on només s’hi han destinat (tal i com hem denunciat en l’escrit amb número de registre E/725/2018) nou efectius per a tota una comarca que avarca fins a tres partits judicials ha suposat un increment de feina per a USC Manresa. Un increment de feina especialment en el torn de nit. Des de la nostra organització sindical considerem que el Departament d’Interior hauria d’haver valorat les conseqüències que implicaria obrir aquesta comarca, amb l’actual manca d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra. Un compromís polític no pot sobreposar-se a la manca d’efectius.
  1. El Centre Penitenciari de Lledoners està dins l’àmbit territorial de l’ABP del Bages i per tant cobrir els incidents que s’hi generen és competència de la seva unitat de seguretat ciutadana. Tots som coneixedors l’increment de mobilitzacions o de visites que s’estan donant en aquest centre penitenciari i són les poques patrulles de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’ABP del Bages, les que novament es veuen se n’han de fer càrrec. Per cert. Hem aprofitat l'escrit per demanar-li a la SGRH un increment de la dotació del material d’ordre públic per a l’ABP del Bages, ja que són vergonyoses les condicions sota les quals han de sortir a treballar els efectius policials i fer front als cada vegada més freqüents incidents d’ordre públic.
Des de la nostra organització sindical no ens queda més que tornar a exigir una ràpida solució per fer front a la crua realitat d’aquesta Àrea Bàsica Policial, ja que veiem amb preocupació com s’està arribant a una situació extrema i insostenible que pot acabar (esperem que no) molt malament. Sincerament esperem no haver de fer responsable a ningú sobre les condicions de treball i la càrrega que han de suportar els efectius d’aquesta Unitat de Seguretat Ciutadana. És per això que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha instat de nou a la Subdirecció General de Recursos Humans a implementar una bossa d’hores estructurals per a totes les Unitats de Seguretat Ciutadana del cos de mossos d’esquadra i per tant també per a la de l’ABP del Bages. Sabem i som conscients de l’esforç econòmic que això suposarà, però si es vol garantir de manera immediata el sistema de seguretat pública de Catalunya no es pot fer d’altra manera. Només amb una bossa d’hores estructurals per a cada ABP serà possible fer front a la manca d’efectius que pateix el nostre cos el qual, tal i com va denunciar SAP-FEPOL ara farà dos anys, continua estant#sotamínims
NÚMERO DE COMUNICAT:E-82/2018 
DATA:18 de Juliol de 2018
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies