PONENT, COMUNICATS 
Reunió regional Regió Policial Ponent 20 de Març de 2024 
Resum de la reunió entre administració, comandaments i sindicats. 
 
Lleida, 22 de març del 2024.-
  • Infraestructures i Manteniment. Obres i reformes pendents i de pròxima previsió.
Aquest març, els serveis d’Administració han començat a fer reunions periòdiques amb infraestructures i, les regions poden traslladar les necessitats de manera directa i amb més celeritat.

-Lleida: Tornem a traslladar la falta d’espai en molts indrets de les dependències, amb especial incís en despatxos d’OAC.
Són coneixedors d’aquesta llarga demanda i informen que tenen previst fer reformes a la zona del hall d’entrada cap a la part d’OAC on hi ha les portes d’entrada per tal de poder habilitar un mostrador i guanyar espai per fer un petit despatx.

Respecte el Programa d’Impuls per a la Rehabilitació d’Edificis Públics (PIREP). Actualment, a nivell d’Administració RPP desconeixen si les reformes es podran fer o no per l’exterior de l’edifici, i així poder minvar les molèsties que es puguin ocasionar en els llocs de treball. Tot i així, el projecte està fet per realitzar les millores des de l’interior de dependències policials.

Preguntem per la col·locació de portes de seguretat previst pel maig d’aquest any a la zona de recepció tal i com se’ns va informar en reunió d’Infraestructures del dia 14 de març. Administració afirma no tenir-ne coneixement.

Novament, tornem a incidir que en massa ocasions la informació que se’ns facilita en les reunions d’Infraestructures, no s’ajusten a les informacions que disposen els serveis d’Administració del territori i que les realitats que acaben passant, difereixen molt de la informació rebuda.

-Balaguer: Durant aquest 2024 hi ha previsió d’ampliar la zona d’OAC i brífing.
Les mampares que vam sol·licitar per les dutxes dels vestidors masculins s’instal·laran en breu.

-Les Borges Blanques: La previsió era que per al 2024 s’executés una reestructuració en els vestidors i pàrquing. La informació actual és que es condicionarà un tancat al pàrquing per a fer el brífing i, es condicionarà l’antic menjador a les característiques de despatx (treure rajoles, etc.) Preguntem pels 3 mòduls que faltaria arribar i des d’Administració no tenen constància d’aquest fet.

-Mollerussa: El projecte executiu està fet. A l’estiu del 2024 s’iniciaran les obres de les noves dependències i que al primer trimestre del 2026, puguin estar acabades.

-Tàrrega: Tot i que en la reunió d’Infraestructures es va informar d’una ampliació per al 2025-2026 això queda lluny. Reconeixen que l’espai és limitat però amb la última reforma del vestidor femení han pogut incrementar l’espai amb 11 taquilles més. Buscaran un lloc per a penjar les armilles.

-Ponts: No s’obrirà cap mena de finestra ni en despatx, ni en menjador, ... Diuen que no és prioritari.

-Cervera: Segueixen valorant possibles opcions d’accés de dependències a pàrquing exterior.
 
  • Seguretat servei peixera Lleida.
Tornem a exposar una vegada més la errònia decisió presa en respecte a l’enllumenat habilitat en aquesta zona de treball. Des dels primers moments vam fer gestions directes vers a aquest assumpte amb diferents comandaments que van comportar canvis fins a la situació actual. Tot i així, l’actualitat existent no és la manera correcta com a premissa de garantir la seguretat en un lloc de treball com és una entrada d’un edifici policial. (Davant la qüestió que tots i totes coneixem, si en necessiteu més detall contacteu-nos per privat).

Davant la insistència de la majoria de les organitzacions sindicals presents en la reunió, els màxims responsables policials de la Regió van agafar el compromís de fer gestions amb SERSECO i ho treballaran per trobar una solució de la qual ens en donaran trasllat.
 
  • Gestió de personal. Mancances.
- OAC: Exposem el greu problema actual de la OAC de Lleida. Falten més recursos humans i, sobretot urgeixen incentius per ajudar a que les actuals persones que de manera excel·lent executen la seva tasca, se sentin valorades per poder continuar efectuant el seu treball. Insistim en què mentre hi ha persones treballadores de la OAC que en volen marxar, o ja han marxat, i en canvi, no hi ha persones candidates a voler anar-hi, tenim un greu problema i hi cal solucions.

Els màxims comandaments argumenten que l’ideal seria que a nivell d’estructura, s’establís OAC com una tasca Investigació. Davant aquest argument, coneixedors que ara per ara a nivell general de Catalunya no hi ha mesures de millora per OAC, emplacem a que des de la Regió es busquin solucions i, que s’acabi amb la limitació de drets com pot ser deixar de fer nits per raó d’edat o prescripció mèdica, que davant canvis de servei, planificacions horàries, ..., es busquin solucions per fer aquest lloc de treball més atractiu.

Repetim que el problema és greu i cal evitar més fugides de professionals de la OAC, donat que si això passa, el treball i la seva qualitat se’n veurà greument afectat, i en conseqüència el servei a la ciutadania.

- Caporals i sergents: Falten caporals i sergents. Cal reforçar la figura del Cap de Torn.
Estan d’acord i consideren que és una qüestió prioritària per la regió disposar de més comandaments operatius. El fet de les situacions de persones que no fan nits, segones activitats, etc., en limita la disposició d’aquests comandaments perquè en base a les RLT la cobertura està garantida però en realitat, no passa així.
Intentaran que amb les noves promocions de caporals i sergents, s’aconsegueixin noves places per a la regió i, en especial de sergent/a a Mollerussa.
 
  • Vehicles. Exposició dels problemes existents i actualitat.
Reconeixen que la regió ha tingut dies de mancances en vehicles. La Comissaria General Tècnica és qui fa la distribució i des de Regió poc hi poden fer. Informen que la RPP ha guanyat més vehicles. Així a 31 de desembre del 2022 hi havia 160 vehicles, mentre que en l’actualitat en són 200.
 
  • Contractes jardineria / Gestió marihuana
Desprès d’anys de peticions sindicals, la gestió del tall, etc., de les plantes de marihuana a l’exterior, es realitzarà per empreses privades de jardineria. En el cas de ponent, l’empresa ILERSIS serà la que es farà càrrec d’aquesta feina que de dilluns a dissabte es traslladaria fins al lloc de la plantació.
 
  • Altres qüestions tractades:
- Possible reobertura de SRCO Lleida. Els màxims comandaments no tenen constància que a nivell institucional de Mossos hi hagi previsió per part del Departament d’Interior de reobrir SRCO Lleida.

- Possibilitat d’establir neteges més acurades en les dutxes. A partir de l’1 d’abril comença una nova empresa concessionària en el servei de neteja. L’empresa Endavant es farà càrrec del servei i els traslladaran aquesta qüestió.

- Pressió dutxes Lleida. Va connectat amb la pressió dels wc i han d’adequar-ho entre ambdós espais. Això fa que no es pugui donar més pressió a les dutxes perquè després afecta als wc.

- Portes locutori Tàrrega. Tenen constància de l’errada i ho arreglaran.

- Canviar màquina de cafè Mollerussa. L’actual hi és des de que es va obrir la comissaria i constantment s’espatlla. Manifesten que s’hi va fer una revisió exhaustiva i que no hi ha previsió de que es canviï. Tot i així insistiran amb l’empresa concessionària.

Per a qualsevol dubte o aclariment, no dubtis en contactar-nos
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-67/2024 
DATA:22 de Març de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies