TERRES DE L'EBRE, COMUNICATS, INVESTIGACIÓ 
L’Administració deixa sense caporals a la Unitat d’Investigació de Gandesa  
Malgrat haver-hi persones candidates que complien amb els criteris o requisits per cobrir la plaça, l'Administració ha deixat a aquesta unitat d'investigació sense caporals. Una mostra més que, tal i com hem denunciat de manera reiterada, l'especialitat d'investigació no és una prioritat per a la Subdirecció.   
 
Barcelona, 13 d'abril del 2023.- 
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ve denunciant de manera constant les condicions sota les quals treballen els efectius adscrits a les unitats d’investigació del cos de mossos d’esquadra. Unes condicions que tal i com hem fet públic està provocant la mort lenta de l’especialitat.

La fugida d’especialistes és constant i la desertització dels concursos és la imatge viva d’una situació que segueix essent ignorada, fins i tot de manera irresponsable, per l’Administració.

I és que després que hagin sortit publicats els resultats de l’oferiment 06/2023, en el qual s’oferien diverses places de caporals per cobrir en comissió de serveis diferents serveis d’investigació, des del SAP-FEPOL no podem deixar passar un fet que considerem greu, en tant que torna a menysprear a les unitats  d’arreu del territori.

Com és possible que una unitat d’investigació com la de Gandesa quedi sense caporals? Com és possible que es desaprofiti un oferiment per no cobrir una destinació que ja prèviament patia una mancança absoluta de comandaments de l’escala bàsica? Con és possible que quedi desatesa aquesta necessitat?

Algú podria pensar que no s’ha cobert aquesta plaça (única de tot el llistat) per manca de persones candidates. Però des del SAP-FEPOL ja assegurem que això no és així i que de candidats (que a més complia els requisits per cobrir la plaça) n’hi havia.
I on està el problema doncs? Per quin motiu s’ha quedat descoberta de caporals una unitat com la de Gandesa? Doncs probablement l’explicació la trobem en fet que l’Administració hagi considerat prioritari cobrir altres serveis o especialitats o en el fet que, per ser una unitat “petita” (de cinc efectius) no calen comandaments de la categoria de caporal/a.

Des de la nostra organització sindical veiem que aquest fet no és sinó una prova més del que ja hem denunciat de manera reiterada. L’especialitat d’investigació està tocada de mort i caldrà un gir de 180 graus per revifar-la.  
En quan a la unitat de Gandesa, des del SAP-FEPOL exigim que de manera urgent se la doti de caporals o caporales. Cal garantir que aquesta unitat pugui realitzar les seves tasques amb la major normalitat possible, sense que els agents hagin d’assumir tasques que per grau o categoria els corresponen.

I no cal que ens expliquin que amb la recent instrucció del 2022 resulta molt complicat fer els oferiments. Sabem perfectament que quan interessa els oferiments són ràpids i les places es cobreixen sense problema. Ja n’hi ha prou de maltractar l’especialitat d’investigació!
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-68/2023 
DATA:13 de Abril de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies