COMUNICATS 
Afortunadament s’han millorat algunes prestacions en seguretat dels vehicles nous 
Veient els fets ocorreguts el passat 28 de desembre a la localitat de Granollers, quan es va incendiar un vehicle logotipat amb els efectius i una persona detinguda al seu interior, des de la nostra organització sindical ens congratulem que (previ a aquests fets) s'hagin escoltat algunes propostes de millora dels nous turismes policials   
 
Barcelona, 7 de gener de 2022.-
 
El passat 19 de desembre del 2020, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciava el fet que els nous vehicles policials no portaven un mecanisme d’obertura d’emergència manual, ràpida i segura (com sí portaven els anteriors) que permetés obrir les portes de les persones que son traslladades (ja siguin preses o detingudes).

En l’escrit adreçat a la Sub-direcció General de Recursos Humans (E-157/2020), SAP-FEPOL instava a l’Administració a atendre les nostres propostes, ja que per desbloquejar les portes posteriors dels vehicles nous, a més d’haver de tenir en el contacte encès, calia utilitzar un tornavís guardat en el porta-equipatges del turisme.

A l’efecte, des de la nostra organització sindical ens alegrem que, en els següents lliuraments de vehicles, aquesta millora hagi estat incorporada ja que es va millorar el sistema d’obertura de les portes, amb la instal·lació d’una palanca manual i ràpida que permet obrir les portes posteriors sense la necessitat a més, de tenir el contacte encès.

Veient a més l’incident ocorregut el passat 28 de desembre a la ciutat de Granollers (quan es va incendiar un logotipat SEAT ATECA mentre es realitzava un trasllat), la nostra organització sindical reconeix la millora incorporada, gràcies a la qual (i per la ràpida actuació també del binomi policial) la persona detinguda no va patir lesions greus.

A saber què hauria pogut passar si no haguessin estat incorporades les millores proposades per la nostra organització i davant l’incendi ocorregut, els agents actuants haguessin hagut d’agafar el tornavís del porta-equipatge i obrir amb el sistema inicial, la porta de la persona detinguda.

Des que s’hagin lliurat els nous vehicles, SAP-FEPOL ha estat presentant propostes de millora dels mateixos. Sumada a l’esmentada, la nostra organització sindical ha reclamat un increment de l’espai de l’habitacle que ocupen els efectius policials. I és que l’espai que queda en els seients, tirant-los enrere de tot fins el pany de la guantera és de 28 cm (un espai del tot insuficient).

Aquesta manca d’espai està generant algunes (per no dir moltes) crítiques i per tant, des de la nostra organització sindical, tal i com així ja hem fet en els escrits presentats a tal efecte, instem a la Direcció General de la Policia a millora-ho.

Esperem doncs que es segueixi millorant la principal eina amb la qual treballen diàriament, les 24 h, els 365 dies de l’any els efectius policials ja que la confortabilitat ha de ser una prioritat a garantir.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-1/2022 
DATA:7 de Gener de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto