CENTRAL, COMUNICATS 
Reunió de la Regió Policial Central de 2 de juliol 
Resum dels punts tractats en la reunió entre els caps de la regió i les organitzacions sindicals representatives. 
 
Manresa, 3 de juliol de 2020.-
Aquest passat dia 2 de juliol s’ha fet la reunió periòdica entre els sindicats, Cap i Sots cap de la Regió Policial Central i la Cap d’Administració. En aquestes reunions es fan arribar les queixes que recollim a les nostres visites sindicals i les peticions que feu molts de vosaltres personalment al quals us hem d’agrair públicament la vostra implicació per millorar les coses. A continuació us fem un resum dels punts que s’hi van tractar.
 • Estat defectuós del parc mòbil de tota la Regió.
Des del SAP-FEPOL fem arribar el nostre malestar per l’estat de la majoria de vehicles amb els quals hem de sortir a treballar cada dia. Considerem i així hi hem traslladat que és una vergonya que es jugui d’aquesta manera amb la seguretat dels efectius. La resposta de la regió és que son conscients, però la seva solució no depèn d’ells directament, tenint poc marge de maniobra. La Cap d’Administració ens informa que hi havia una licitació de 500 vehicles prevista per a finals d’any, però degut a l’aturada administrativa fruit de la COVID-19, és més que probable que la licitació es faci efectiva durant el primer trimestre del 2021.
 • Guàrdies d’Investigació.
Com a conseqüència de la COVID-19, ens informen de la intenció de tornar al model anterior de guàrdies. Des del SAP-FEPOL fem arribar als caps el nostre desacord amb aquesta decisió. No entenem el canvi quan s’havia trobat un sistema que funcionava i era acceptat per totes les unitats d’investigació que conformen la regió. Els Caps regionals han manifestat que es va començar l’any amb un sistema i que el canvi ha estat excepcional per les circumstancies, però la intenció és acabar-lo amb el sistema amb el qual el van iniciar. Des de la nostra organització sindical hem insistit que aquesta decisió suposa un greu error, més quan hi ha altres regions policials que fan guàrdies no presencials. Després d’un intens debat el Cap de la Regió s’ha compromès a mirar-ho i en cas que fos així a revisar al sistema actual de guàrdies de la regió. En relació a les Inspeccions oculars en horari nocturn ens informen que hi haurà una hora límit (aproximada que serà la 1 de la matinada) sempre que es faci una trucada prèvia.
 • Mal funcionament de la Sala de coordinació.
Ens queixem del mal funcionament de la sala i demanem que la Regió faci gestions. Ens informen que ja s’han produït reunions i que el problema esdevé de la falta de personal. Des del SAP-FEPOL pensem que aquestes coses s’han de plantejar abans perquè ara qui surt perjudicat son els agents i els ciutadans.
 • Afectació de la COVID-19 a la RPC.
Ens informen que actualment continuen de baixa per COVID, onze (11) efectius i que durant el període de pandèmia han agafat la baixa dos-cents vuit (208) agents, dels quals cinquanta-tres (53) han donat resultat positiu per PCR També ens informen que les desinfeccions dels vehicles policials es continuaran mantenint.
 • Mala climatització ABP Bages.
Després de demostrar amb fotos enviades per vosaltres (gràcies) dels despatxos que a les 20h estan a més de 30 graus, des del SAP-FEPOL hem sol·licitats urgentment a la Cap d’ administració una resposta. Aquesta ens ha informat que el proper dimarts s’entregarà l’obra a la regió i que llavors ells tindran la possibilitat de regular totes les temperatures, millorant així la climatització. Esperem que sigui així.
 • Imputació hores eleccions als efectius de trànsit.
Gràcies a les gestions fetes per la Secció sindical de trànsit del SAP-FEPOL, que va informar a l’OTEC regional, el Cap de la regió ens ha informat que des de la Delegació de Govern han confirmat la imputació d´hores de les eleccions als trenta (30) agents que s’havien quedat fora. El que no pot confirmar és quan es farà efectiu el pagament.
 • Contenidor de substàncies estupefaents.
Tornem a demanar, tal i com es va fer a través d’un escrit, que Manresa com a seu de Regió tingui un espai habilitat per dipositar i conservar les substàncies estupefaents. Ens diuen que és un problema d’espai però ho miraran a veure si és possible.
 • Obra tancament Unitat d’investigació Vic.
Tot i que l’obra està compromesa i hi ha els diners per realitzar-la, tenen un problema amb l’empresa de manteniment contractada actualment que és la qui ho està endarrerint tot. Des del SAP-FEPOL s’ha reclamat que es faci complir el contracte i que s’executin ja les obres.
 • Tancament pàrquing ABP Berguedà.
Per tal d’impedir la visibilitat que hi ha des dels jutjats al pàrquing de comissaria, des del SAP-FEPOL hem demanat que s’instal·li alguna lona tipus “ràfia” per augmentar la seguretat dels agents. Per altra banda s’ha demanat un cotxe més per a la unitat d’investigació, cosa que veuen complicada donat el parc mòbil tant escàs que tenim.
 • Manca d’efectius a l’ABP Anoia.
Ens informen de la incorporació de nou (9) efectius.
 • CD Moianès.
Ens informen que hi ha una tasser adjudicada però no saben quan arribarà. Així mateix ens informen que l’obra de la comissaria per part de l’Ajuntament està en fase d’adjudicació. Aquests han estat els punts tractats a la reunió. Ja sabeu que per qualsevol dubte o per ampliar informacions us podeu posar en contacte amb el Josep Montero (629.47.53.91) 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-118/2020 
DATA:3 de Juliol de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies