METROPOLITANA BARCELONA, COMUNICATS 
SAPOL i SAP demanen conjuntament una solució definitiva per a la Sala de Coordinació de Barcelona 
En compareixença conjunta en el darrer Consell de la Policia de la Generalitat, les dues organitzacions sindical hem reclamat el canvi d'ubicació de la Sala Regional de Comandament de Barcelona  
 
Barcelona, 2 d'agost del 2021.-

El Sindicat d’Agents de Policia Local (SAPOL) i el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), majoritaris en la Guàrdia Urbana de Barcelona i en el cos de Mossos d’Esquadra, van comparèixer conjuntament el passat 30 de juliol en el Consell de la Policia de la Generalitat per reclamar una solució definitiva per a la Sala de Coordinació Operativa del carrer Lleida de Barcelona.

Les dues organitzacions sindicals han denunciat davant del Conseller d’Interior, les condicions de salut i seguretat laboral, sota les quals han de treballar en aquest edifici, els efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els del cos de Mossos d’Esquadra.

Un edifici que ha estat decretat malalt per les deficiències que presenta i per l’alt índex de malalties greus que ha generat, com és per exemple l’elevat percentatge de casos de càncer en les persones que hi estan destinades.

A l’efecte, la Sala Conjunta de Barcelona es va ubicar l’any 2005 al carrer Lleida de manera provisional. Des d’ençà, tant SAPOL com SAP hem estat denunciant de manera reiterada i conjunta, les deficiències que aquesta Sala ha presentat reclamant fins i tot, el seu tancament definitiu i un canvi d’ubicació.

Tant l’Ajuntament de Barcelona com el Departament d’Interior, davant les nostres demandes sindicals, s’han compromès sempre amb les persones treballadores en buscar una solució definitiva a aquesta greu situació. No obstant, passats els anys, aquest compromís no s’ha consolidat, tot segueix igual i res sembla indicar que es pugui resoldre de manera immediata.

És per això que les dues organitzacions sindicals hem reclamat davant del Consell de la Policia, el compromís ferm del nou Departament d’Interior i la necessitat que les dues administracions es reuneixin de manera urgent, per posar sobre la taula possibles vies de solució definitiva sobre aquesta qüestió.

En aquest sentit, el Conseller d’Interior s’ha compromès a reunir-se de manera immediata amb el Cinquè Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona amb qui analitzaran la situació. Una reunió a la qual esperem poder assistir en la defensa dels interessos de les persones treballadores.

Les dues organitzacions ja hem manifestat que per nosaltres aquesta és una qüestió prioritària i que per tant, no estem disposats a posposar per més temps la seva solució definitiva. La salut de les nostres companyes i dels nostres companys està en joc i esperem de les nostres administracions, que s’actuï amb la responsabilitat i la diligència necessària que eviti més casos, de malalties professionals relacionades amb el lloc de treball. En cas de no fer-se és evident que el conflicte laboral està servit.
  
DATA:2 de Agost de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies