METROPOLITANA NORD, COMUNICATS 
Condemnada a indemnitzar amb més de 4.000 euros per agredir a un efectiu policial, amb risc de contagiar-lo d’hepatitis i HIV 
La detinguda haurà d'indemnitzar el nostre company després d'agredir-lo i contaminant-lo amb sang a l'interior d'un dels seus ulls. 
 
Sabadell, 27 de març del 2019.-
El Jutjat Penal número 1 de Sabadell ha condemnat Nadia G.G com a criminalment responsable d’un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat, amb concurs ideal de tres faltes de lesions, a 6 mesos de presó i a indemnitzar econòmicament als tres agents afectats. Els serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) es van personar com acusació particular, en defensa dels interessos d’un dels tres agents afectats i afiliat a la nostra organització, al haver patit lesions de diversa consideració i haver hagut de sotmetre’s a un tractament preventiu antiretroviral per exposició a risc biològic per contacte amb sang. La detinguda va agredir als tres efectius policials, després que aquests haguessin de fer presència a l’interior d’un bar per una baralla. La detinguda abalançant-se sobre els efectius policials, va propinar empentes, esgarrapes i cops als efectius policials, arribant a contaminar-lo amb sang a un d’ells a l’interior de l’ull. Defensant els interessos del nostre company des de l’inici del procediment penal, el Jutjat Penal 1 de Sabadell ha atès els arguments esgrimits pels nostres serveis jurídics i a més de declarar culpable a la detinguda, l’ha condemnada a pagar una indemnització de 4.102,75 euros (la més alta, de les tres que ha de pagar a cadascun dels efectius policials). I és que en el transcurs del judici, els serveis jurídics del SAP-FEPOL han acreditat els problemes i perjudicis que el contagi amb sang han provocat al nostre company, així com també els problemes d’acceptació en l’àmbit familiar i el malestar psicològic que provocava el fet de desconèixer (fins a l’espera dels resultats) si estava o no infectat, sense oblidar l’afectació que aquest fet va produir-li en l’esfera laboral. Per tant, els serveis jurídics de la nostra organització, en la defensa dels interessos dels nostres afiliats i de les nostres afiliades i per extensió de tot el col·lectiu, tornen a assolir una sentència exemplar, en el reconeixement del dret a ser indemnitzats per danys morals pel risc de contagi de malalties infeccioses. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-55/2019 
DATA:27 de Març de 2019
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto