PIRINEU OCCIDENTAL, COMUNICATS, INVESTIGACIÓ 
Tres únics efectius de Policia Científica per a tota una Regió Policial: la UTPC Pirineu tocada de mort 
La situació a aquesta unitat en particular ha arribat al límit. Una situació molt indicadora de quina és la situació general de l'especialitat d'investigació. Cal trobar solucions immediates i cal fer-ho ja. 
 
Barcelona, 28 d'abril del 2023.-
 
Després de diferents denuncies en relació als efectius de l’especialitat en qualsevol dels seus nivells ens tornem a trobar amb un greu problema a la Regió Policial Alt Pirineu i Aran, concretament a la Unitat Territorial de Policia Científica.

Ja és habitual que en aquesta regió policial patim una manca d’agents per realitzar les tasques diàries de les seves unitats. I també es habitual que des del SAP-FEPOL denunciem els problemes que tenen per cobrir les guàrdies, tant per nombre d’efectius com per la quantitat de quilòmetres que han de fer en alguns casos per la famosa mancomunitat d’unitats.

Però ara ja estem a prop del caos absolut quan a la UTPC trobem que el nombre total d’efectius per treballar és de 3, dos agents i un caporal. Aquestes tres persones, a més de cobrir les guàrdies pròpies de la unitat, han de portar tot el pes de la unitat i han de cobrir tots els torns de treball. I diem que ho han de fer, no que ho puguin fer. Per què a ningú se li escapa que amb tres efectius no és possible fer totes aquestes tasques.

No sabem fins a on hem d’arribar per a què des de la CGIC, la Prefectura o la Subdirecció General de Recursos Humans reaccionin i treballin per millorar la situació de l’especialitat en general i la d’algunes unitats com aquesta UTPC en particular.

Segurament algú pensarà que amb el nou decret i la reformulació de la Divisió de Policia Científica la cosa millorarà. Però actualment ens trobem que ningú sap com funcionarà aquesta idea, donat que mai s’ha informat amb detall al respecte. A més hem d’afegir que amb la Instrucció 6/2022 no té pinta que la cosa es solucioni a curt termini.

El col·lectiu necessita solucions i les necessita ja. No estem parlant de problemes en un futur proper, parlem d’un problema que ja existeix i que lluny de millorar-se o estancar-se anirà a més. El cas de la UTPC del Pirineu només és un primer cas ja que en breu ens trobarem amb aquesta situació a les altres unitats del territori.

Ja és hora de parlar del tema i trobar solucions, Des del SAP-FEPOL continuem demanant una taula de negociació per l’especialitat d’investigació. No podem esperar més i els fets ens donen la raó.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-81/2023 
DATA:28 de Abril de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies