COMUNICATS 
SAP-FEPOL no assistirà a la jornada de presentació del nou Decret d’Estructura 
Davant la manca continuada de respecte tant a les organitzacions sindicals, com al propi Consell de la Policia de la Generalitat - mossos d'esquadra, SAP-FEPOL ha decidit no assistir a la jornada de presentació del nou Decret d'Estructura prevista per al proper dilluns a les 18:15 hores.  
 
Barcelona, 17 març de 2023.-
 
La Direcció General de la Policia ha convocat a les organitzacions sindicals representatives i algunes no representatives del cos de mossos d’esquadra pel proper 20 de març a les 18:15 hores, a una jornada de presentació de la reestructuració de la DGP i del cos de mossos d’esquadra.

Des de la nostra organització sindical volem anunciar que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) no assistirà a aquesta jornada argumentant la seva decisió en els motius següents:

Primer.- Tal i com consta en l’acta de la sessió ordinària del Consell de la Policia de 6 d’octubre (pàgina 40 de 56), la nostra organització sindical va reclamar la necessitat de tenir la nova proposta de Decret, prèvia a la seva presentació.  La intenció no era altra que la de presentar (si es considerava oportú) alguna proposta de millora. Aquesta situació a dia d’avui NO s’ha produït.

Segon.- Per contra de l’esmentat en el punt anterior, la nostra organització sindical ha tingut coneixement del document final del que serà el nou Decret via WhatsApp, la qual cosa suposa una manca absoluta de respecte a les relacions laborals que sempre cal mantenir.

Tercer.- A diferència per exemple del que va succeir amb el darrer Decret aprovat pel Govern (Decret de 2a activitat), en aquest cas no s’ha convocat el Consell de la Policia (ni tant sols extraordinàriament) a fi que es pugui informar i debatre en el màxim òrgan de representació del cos de mossos d’esquadra, el que serà el nou Decret.

Quart.- Malgrat hi ha convocada una sessió ordinària del Consell de la Policia per al proper dia 29 de març, el Departament i la Direcció han decidit presentar la reestructuració el proper dilluns, la qual cosa suposa una nova manca de respecte a les relacions laborals del cos de mossos d’esquadra.

Cinquè.- És evident que la intenció de l’Administració és tirar pel dret sense tenir en compte l’opinió de les organitzacions sindicals, que son no ho oblidem, aquelles que representen al col·lectiu professional. Per tant, no hi ha diferència en què el document final ens sigui presentat dilluns, o el mateix dia 29 de març davant del Consell de la Policia.

Per tot plegat, davant la impossibilitat de presentar propostes, davant la manca de respecte a les relacions laborals i davant la manca de respecte al màxim òrgan de representació del cos de mossos d’esquadra, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) no assistirà a la jornada, portant aquesta qüestió a la propera sessió ordinària del Consell de la Policia.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-50/2023 
DATA:17 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies