COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Condemnades cinc persones pels fets del Parlament de Catalunya de gener del 2018 
L'Audiència Provincial de Barcelona considera provat que els condemnats van saltar-se els accessos que tallaven el Parlament de Catalunya i van agredir diversos efectius policials. A aquest efecte els nostres serveis jurídics van assumir la defensa dels nostres companys després de la renúncia de l'advocat del Departament d'Interior 
 
Barcelona, 23 de febrer del 2023.- 
 
Nova sentència condemnatòria pels fets esdevinguts al Parlament de Catalunya el 30 de gener del 2018. Els serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) sota la direcció lletrada de Xavier Todó han aconseguit provar que aquell dia, un gran número de persones (forçant fins i tot les cadenes col·locades a les tanques) van accedir al Parc de la Ciutadella saltant-se  els accessos de seguretat, previstos pel cos de mossos d’esquadra, arribant a agredir a diversos efectius policials.

Per tot plegat el Tribunal ha acabat condemnant a Guillem Gallego Fontanet, Cristian Lorente Ainaud, Arnau Mora Xifre, Abel Aguilar Jiménez i Sergi Vilanova Grande com autors criminalment responsables d’un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat.

Per tant, des de la nostra organització sindical ens felicitem per aquesta nova sentència i celebrem que, un cop més una agressió a una persona membre del cos de mossos d’esquadra (en aquest cas diverses) hagi quedat provada i s’hagi assolit al respecte, una sentència condemnatòria.

Recordem que aquests son els fets pels quals el lletrat de la Generalitat, de manera sorprenent i per ordres del Departament d’Interior (tal i com així expressa la sentència) va renunciar a l’exercici de l’acusació particular dels diferents efectius policials compareguts en el procediment, havent de ser els serveis jurídics de la nostra  organització sindical (i d’altres) la qui l’assumissin.

I és que aquest moviment va provocar que les defenses dels ara condemnats tinguessin la possibilitat de reclamar indefensió material i vulneració real efectiva i directa als drets de defensa i a la tutela judicial efectiva dels acusats, amb l’ànim d’evitar que els nostres serveis jurídics (després de la renúncia de la Generalitat) poguessin seguir amb l’acusació respectiva.

Així, després de la condemna i dels fets que han quedat provats, és obvi que la Generalitat de Catalunya, en representació dels seus treballadors i de les seves treballadores, hauria d’haver assumit la defensa dels efectius policials més quan ha quedat acreditat que aquests presentaven lesions i que hi havia (llavors presumptament) autors coneguts.

És per això que la nostra organització sindical vol posar en valor la tasca feta pels nostres serveis jurídics els quals van haver d’assumir la defensa (amb el que això implica) una vegada la instrucció del cas havia finalitzat, la qual cosa ha dificultat enormement la seva tasca. Uns serveis jurídics cada vegada més professionalitzats i més especialitzats en la defensa dels interessos de totes les persones afiliades a la nostra organització sindical.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-30/2022 
DATA:23 de Febrer de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies