METROPOLITANA BARCELONA, ESCRITS 
El GRSC necessita reposar els vehicles de manera urgent 
En un escrit presentat avui, la nostra organització sindical reclama la substitució actual de la flota de vehicles que té assignat el Grup Regional de Seguretat Ciutadana de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona 
 
Barcelona, 12 de juliol del 2022.-
 
L'antiguitat i el mal estat d'una part important de vehicles que tenen assignats algunes unitats del cos de mossos d’esquadra provoquen malestar entre els seus efectius ja que no els permet poder treballar amb les condicions mínimes exigibles.

Aquest és el cas del Grup Regional de Seguretat Ciutadana de la RPM de Barcelona, els efectius del qual han de realitzar les seves funcions, amb vehicles que no disposen d’uns mínims de seguretat. Aquest fet, sumada a la reclamació dels cascs denunciada fa pocs dies també per la nostra organització sindical, genera malestar entre els efectius que hi estan adscrits.

Concretament, el GRSC està dotat de vehicles antics, tals com diversos SEAT TOLEDO, alguns SEAT ALTEA i un NISSAN QASHQAI. Tots els vehicles esmentats, recuperats de diverses ABP, presenten un estat deplorable del seu l’interior i constantment presenten falles cosa que provoca que, com actualment, quatre d’aquests vehicles es trobin al taller mecànic.

A més, l'estat dels vehicles ha suposat un risc per als efectius policials. A tall d'exemple, el passat 13 de juny del 2022, una persona detinguda va haver de ser extreta per la finestra del cotxe mampara quan era conduïda al metge, ja que els agents no van aconseguir per cap mitjà obrir el vehicle. Com diem, aquests episodi va posar en perill a totes les persones que estaven realitzant el trasllat i alhora és una mostra que deixa en evidència la dificultat innecessària del dia a dia d’aquest grup i la seva seguretat.

Cal assenyalar també que la majoria dels vehicles del GRSC no estan dotats de mampara, fet que sorprèn en tant que el grup va ampliar el seu nombre d’efectius amb la idea de fer els trasllats de les persones detingudes sense haver de dependre de la resta d’ABP de Barcelona per reduir així, el volum de feina que això generava.

Per tant, no s’entén que fins que no arribin els nous vehicles (la previsió és pel pròxim mes d’abril de l’any 2023) els GRSC hagin de dur a terme les seves funcions amb la gran majoria de cotxes sense mampara.

Per aquests motius, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) en un escrit presentat avui ha instat a la Sub-direcció General de Recursos Humans a reassignar d‘una manera més equitativa i eficaç, els vehicles mampara nous que han  estat assignats a les diferents ABP de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona o incorporar-ne d’altres regions fins a l’arribada dels nous vehicles, per tal que els agents d'aquest grup puguin treballar amb una mínima garantia d’operativitat.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-52/2022 
DATA:12 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto