COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Grup de treball per millorar les condicions de les ARRO 
 
 
Són moltes les vegades que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha demanat una convocatòria de reunió per parlar de les condicions de treball de les ARRO. Escrits presentats des de fa més d’un any i denúncies en el propi Consell de la Policia. Doncs bé! En el marc de la Comissió de Treball reunida en data de 10 de maig hem pogut tractar específicament les condicions de les ARRO. A l’efecte SAP-FEPOL ha denunciat:
  1. La naturalesa de les ARRO ha canviat. Del que ha estat sempre un servei regional, ara ha passat a ser un suport de serveis centrals. Han canviat les condicions de treball però no les garanties horàries.
  2. La càrrega de treball de les ARRO ha anat en augment d’una manera constant, fins a fer-se insostenible a dia d’avui.
  3. Els efectius de les ARRO pateixen canvis de serveis continus, activacions i desactivacions sense cap mena de compensació (posem com exemple l’escrit presentat el 12 d’abril registre 0447/4875/2018)
  4. A més aquests, en algunes regions aquests canvis es continuen comunicant per WHATSAPP, tot i la resposta de la SGRH de 23 de novembre de 2017 que diu que no es poden comunicar per aquesta via.
  5. Tot i fer les mateixes funcions que la BRIMO, la diferència de material és important. Cal unificar material i criteris en la seva utilització.
  6. Les diferències en formació en les diferents Regions Policials és un fet que caldria millorar, alhora que cal assegurar una formació continua de tots els efectius.
Per tot això, la nostra organització sindical ha presentat diverses propostes, entre les que destaquem:
  1. Cal que les ARRO (en tant que tenen un quadrant de 7x7) passin a gaudir de les garanties horàries d’un especial flexible. Horari anual planificat abans del 31 de gener.
  2. Cal garantir que els efectius puguin desconnectar de la feina i evitar que sempre hagin d’estar en alerta per si un cas són activats.
  3. Davant la negativa a gaudir dels drets que marca l’acord de Guàrdies No Presencials (GNP) proposem arribar a un acord amb el qual per cada activació o desactivació, l’efectiu sigui compensat amb cinc hores (acumulables a la seva bossa d’hores).
  4. Formació unificada i consensuada entre les diferents ARRO i BRIMO i acabar amb les diferències entre material en la pròpia ARRO.
Des del SAP-FEPOL insistim (tal i com hem dit sempre) que calen mesures urgents que millorin les condicions laboral de les ARRO. No fer-ho incrementarà el nivell de crispació que a dia d’avui ja està latent entre aquests especialistes. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-77/2018 
DATA:11 de Maig de 2018
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto