METROPOLITANA SUD, COMUNICATS, INVESTIGACIÓ 
La vergonyosa situació que viuen els efectius d’UI El Prat de Llobregat 
A més de la manca d'efectius (també de comandaments), d'un horari especial específic que esclavitza i la conseqüent càrrega de treball, la Unitat d'investigació d'aquesta comissaria es veu obligada a treballar amb temperatures que s'enfilen (i superen) els 35 ºC 
 
El Prat de Llobregat, 7 de setembre del 2022.-
 
Si hi ha una situació que provoca malestar, mal humor i fins i tot indignació a qualsevol persona treballadora (també a les del cos de mossos d’esquadra) és haver de treballar sota unes condicions que, de tenir una correcta previsió, es podrien haver evitat.

La deixadesa o la despreocupació (ja sigui per acció o per omissió) pot ser vista pels treballadors i per les treballadores com un acte irresponsable i de desconsideració de l’Administració respecte les seves condicions laborals.
Aquest és el cas que per desgràcia, abans que s’iniciés l’estiu i des de fa massa temps, venen patint els efectius de la Unitat d’Investigació de la Comissaria del Prat de Llobregat.

No només han de patir un horari especial específic que els “esclavitza” i una falta d’efectius (també de comandaments) que els sobrecarrega, sinó que a més han de treballar sota unes temperatures elevadíssimes.

Amb un estiu que cada vegada arriba més aviat i marxa més tard, on s’han assolit rècords històrics de temperatures, els efectius d’aquesta Unitat segueixen treballant molt per sobre dels 27 ºC que marca la normativa de prevenció de riscos i salut laboral. Son masses, els dies que aquesta Unitat ha de treballar amb temperatures que (com es pot observar) arriben i superen els 35 ºC, amb una humitat propera al 66%.

Per tot plegat, des de la Secció Sindical de la RPM Sud del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) no podem entendre com no hi ha hagut ni una previsió, ni una reacció a les altes temperatures que s’han produït en aquestes dependències i al mal funcionament del sistema de climatització.

De mostrar certa preocupació per les condicions laborals, l’Administració no hauria de permetre comunicats com aquest. Tampoc podem entendre com, per prevenció de la salut laboral, no es facin accions preventives que assegurin (abans de l’estiu) el correcte funcionament de la climatització de totes les comissaries del cos.

És per això que la nostra organització sindical exigeix una ràpida solució a aquesta situació i que el Departament d’Interior asseguri el compliment de les condicions laborals previstes per la normativa vigent. És urgent que l’Administració baixi la temperatura de la crispació, que les condicions sota les quals està treballant aquesta Unitat, han provocat.  
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-147/2022 
DATA:7 de Setembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies