COMUNICATS 
Ja son com a “mínim” cinc, les víctimes per abusos sexuals comesos presumptament pel Doctor Planas 
Després que el passat 23 de maig, el Sindicat Autònom de Policia fes públic els presumptes casos d'abusos sexuals perpetrats pel metge de vigilància de la salut laboral del Departament, avui ja son dues més les mosses que també haurien patit fets similars.  
 
Barcelona, 1 de juny de 2022.-

El passat 23 de maig, el programa Planta Baixa de TV3 es feia ressò de diversos casos d’abusos sexuals comesos presumptament pel Doctor del Servei de Vigilància de la Salut Laboral del Departament d’Interior Jorge Planas, denunciats pel Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL).

En el mateix programa, dues de les víctimes sortien a la llum de manera valenta, per denunciar públicament el seu cas amb el clar convenciment, que no eren les úniques mosses que havien estat víctimes d’abusos. Pretenien doncs provocar un efecte mirall  (“Me Too”) en altres dones que poguessin haver patit fets similars dels que elles havien estat víctimes.

Avui, amb aquest comunicat, des de la nostra organització sindical podem comunicar que ja han aparegut noves víctimes i que ja no son dues, ni tres, ni quatre sinó cinc, les mosses que haurien patit abusos sexuals presumptament perpetrats pel Doctor Planas.

A l’efecte ens trobem davant d’uns fets d’extrema gravetat succeïts dins l’àmbit del Departament d’Interior i aquesta serà una de les qüestions que posarem sobre la taula en el Consell de la Policia previst per demà a les 09:00 hores (a l’espera de convocatòria formal).

Tal i com anunciéssim en comunicats de 23 i de 25 de maig, calen les màximes explicacions sobre els fets que ens ocupen. Explicacions que han de donar resposta a totes les necessitats de les víctimes, les quals han de veure’s acompanyades i reparades dels fets que han patit.

Cal que el Departament d’Interior actuï amb la contundència i la celeritat necessària que permeti la reparació de totes les víctimes. Perquè si per a SAP-FEPOL hi ha una prioritat és precisament, la reparació de totes les víctimes.

Insistim en la necessitat de fer crítica de la gestió que s’ha fet dels casos d’abusos sexuals (principalment dels primers que van sortir a la llum), així com també en la necessitat de millorar aspectes del Protocol contra l’Assetjament Sexual que son evidents  i som conscients que han fallat.

Per últim, no podríem desaprofitar l’oportunitat d’aquest comunicat, per tornar a agrair el valor que van tenir les dues primeres dones valentes que van denunciar públicament el seu cas, ja que ara podem afirmar que la seva intenció d’empoderar i de fer sortir altres mosses víctimes de fets similars, ha tingut el seu resultat.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-93/2022 
DATA:1 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto