METROPOLITANA NORD, COMUNICATS 
Una altra Sala de Coordinació a punt del col·lapse 
La Sala Metro Nord, igual que la resta de sales de coordinació, pateix les negligents condicions laborals que exposa als seus efectius policials a situacions d'estrès. Mentrestant i després de la darrera reunió d'11 de novembre, les organitzacions sindicals seguim esperant una resposta de l'Administració.  
 
Sabadell, 24 de desembre del 2022.-
 
El passat 11 de novembre, després d’una situació insostenible a la Sala 112 de Reus, l’Administració convocava a les organitzacions sindicals a una reunió, el resultat de la qual resultà fatal per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra que realitzen tasques a les Sales de Coordinació Operativa. Recordem que en aquella reunió, cap de les preguntes exposades pel Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) van obtenir resposta i la reunió finalitzà amb una absoluta manca de respecte vers els problemes del col·lectiu.

És evident que l’objectiu principal de la nostra organització sindical sempre ha estat la de millorar unes condicions laborals que evitin per més temps, la deformació que des de fa massa ja, ens trobem a totes les sales de coordinació. Fa anys que SAP-FEPOL ve reclamant solucions per als efectius que diàriament treballen darrera d’un box. Però la manca de respecte que s’ha tingut històricament (en forma de solucions) cap a la figura de l’operador es continua produint.

La Sala 112 ha estat l’exemple clar de la manca de recursos de les sales. Però el que està passant a la resta de sales deixa en evidència que, la decadència en aquestes destinacions està arribant a un punt crític.

Aquest és el cas també de la Sala Regional Metropolitana Nord, els efectius policials de la qual assumeixen una càrrega de treball cada vegada amb menys recursos. La manca de personal en aquesta sala és absolut, la qual cosa fa imprescindible actualitzar els mínims efectius per escamot ja que de no fer-se, es seguirà perjudicant la conciliació de la vida familiar amb la laboral dels qui encara hi estan destinats (denegació d’AP i problemes per fer les vacances).

Així mateix, la manca de material de la Sala Metro Nord fa que els seus efectius policials hagin de fer les tasques operatives amb una manca absoluta de garanties que els acosta al KO laboral. El sistema de gestió de la sala ha resultat un programari obsolet que cal renovar de manera urgent.

Per tot plegat se’ns fa imprescindible disposar (malgrat som conscients que no és la solució) d’una bossa d’hores extraordinàries per tal que, a curt termini, es pugui resoldre el problema de la manca d’efectius. Convocar efectius aquestes dates amb aplicació de coeficient no és la solució i, tal i com reclamarem en el proper Consell de la Policia, compensar econòmicament el treball en dies festius ha de passar a ser la solució.

Des de la nostra organització sindical considerem que no es pot col·lapsar per més temps una plantilla (la de les sales) que fa anys que treballa amb una greu mancança de mitjans. Volem solucions i volem que l’Administració deixi d’ignorar les demandes sindicals i posi solució d’una vegada per totes a aquesta situació.

Mentrestant, SAP-FEPOL (conscient de les greus conseqüències que genera aquesta situació) segueix posant a disposició de la seva afiliació, el programa de detecció precoç de riscos psicosocials, malaltia mental i atenció psicològica personalitzada. Si ets un operador o operadora de sala t’interessa estar-ne al cas.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-214/2022 
DATA:24 de Desembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies