METROPOLITANA SUD, COMUNICATS 
Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern en risc de quedar-se sense patrulles el proper estiu 
La nostra organització sindical ha reclamat a la Direcció general de la policia un oferiment d'un mínim de quinze efectius més per aquestes destinacions ja que, de no fer-se, hi ha el risc que abans del proper estiu ens quedem sense una sola patrulla als carrers.    
 
Barcelona, 7 de febrer del 2023.- 
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat de manera reiterada la manca de previsió i d’efectius que han vingut patint algunes destinacions de la Regió Policial Metropolitana Sud. En especial, avui hem de denunciar que comissaries com la d’Esplugues de Llobregat s’ha vist greument afectada per la manca d’efectius, la qual cosa atempta contra la seguretat de prop de 70.000 ciutadans i ciutadanes (Esplugues i Sant Just).

Des de la nostra organització sindical considerem impropi que, davant l’increment de la càrrega de treball que està patint la Comissaria d’Esplugues de Llobregat hi hagi cada vegada menys efectius policials (ja sigui a la pròpia Oficina d’Atenció a la Ciutadania, com a la Unitat de Seguretat Ciutadana).

Alhora, denunciem que en aquesta destinació hi hagi cada vegada menys comandaments d’escala bàsica (caporals) i intermèdia (sergents) que fan les funcions de Caps de torn, la qual cosa està provocant que hagin de ser els i les agents, les qui es vegin obligades a assumir funcions i responsabilitats que no les hi pertoca. No és la primera vegada que SAP-FEPOL es veu obligat a denunciar aquesta situació i la irresponsable resposta sempre ha estat la mateixa: silenci!

A aquest efecte ja avancem que si l’Administració no pren mesures urgents, el pitjor encara està per veure ja que en breu ens trobarem que per aquestes poblacions no hi haurà una sola patrulla que pugui donar resposta als requeriments de la ciutadania. Ja avancem que si no s’escolta les nostres demandes, aquesta comissaria es veurà obligada a tancar les portes i deixar els pocs efectius que hi treballen, a requeriment.

Veritablement això és el que es pretén? Es busca la imatge d’una comissaria tancada per manca d’efectius? Des de la nostra organització sindical sincerament volem creure que no. És per això que és imprescindible que el Departament d’Interior escolti les demandes de dues poblacions especialment maltractades per la manca d’efectius.

Per tot plegat i amb aquest comunicat, SAP-FEPOL insta a la Direcció general de la policia a fer les gestions oportunes per tal que, a la major brevetat possible (i previ a l’arribada de l’estiu) es publiqui un oferiment d’un mínim de quinze places o, en el seu defecte, que destini una borsa d’hores extraordinàries que permeti cobrir temporalment les necessitats del servei del dia a dia.

De no concedir-se aquestes peticions ens trobarem sense una patrulla de mossos d’esquadra per cobrir les localitats d’Esplugues i Sant Just Desvern, imatge que en cap cas com a cos policial ens podem permetre.

 
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-21/2023 
DATA:7 de Febrer de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies