COMUNICATS, INVESTIGACIÓ 
12 anys sense formació específica per a les Unitats de Policia Administrativa 
Des del SAP i des de l'SME hem presentat un escrit denunciant la innexistent formació específica per aquests efectius policials. Malgrat els canvis normatius i malgrat les necessitats específiques, les Unitats de Policia Administrativa no tenen a dia d'avui una formació que atengui les seves necessitats particulars.    
 
Fotografia: Mossos d'Esquadra
Barcelona, 10 de juny del 2024.-
 
Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) sempre hem reivindicat la necessitat que el cos de mossos d’esquadra tingui un pla de formació que doni resposta a les necessitats de totes les seves persones membres. Aquesta també va ser una de les qüestions que ambdues organitzacions sindicals vam exposar a la Comissió d’Estudi del Model Policial que es va abordar en el Parlament de Catalunya durant la darrera legislatura.

No obstant, seguim observant amb preocupació que la formació per a les persones membres del cos de Mossos d’Esquadra és absolutament insuficient i aquest és el cas de les unitats de policia administrativa.

Recordem que antigament, els efectius adscrits a les unitats de policia administrativa rebien el curs d’especialització de les unitats d’investigació i posteriorment, rebien la formació específica de les funcions que finalment acabarien realitzant.

Malauradament, i desconeixem quins són els motius, en els darrers anys aquest curs específic de policia administrativa ja no s’imparteix i únicament, aquests efectius policials reben (a l’igual que la resta d’investigadors) el curs de l’especialitat d’investigació.

Segons informació d’ambdues organitzacions sindicals, els darrers cursos específics de Policia Administrativa van ser:

 
Any Codi Curs Hores
2004 a 2008 3166 Intervenció Administrativa Jocs i Espectacles i Seguretat Privada 120
2009 6082 Intervenció Administrativa Jocs i Espectacles i Seguretat Privada 189
2011 i 2012 7005 Intervenció Administrativa Jocs i Espectacles i Seguretat Privada 189
 
És a dir! Si no estem equivocats, en els darrers 12 anys ni la Direcció General de la Policia, ni el Departament d’Interior no han actualitzat els coneixements i les competències professionals dels efectius que desenvolupen funcions de Policia Administrativa. Fa 12 anys que no s’ha actualitzat el coneixement d’aquesta especialitat, malgrat hi ha hagut canvis legislatius, socials i tecnològics importants.

Per tot plegat, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL hem instat a la Direcció General de la Policia que (1) elabori un pla específic de formació per a totes aquelles persones membres del cos de mossos d’esquadra que realitzen funcions de policia administrativa i (2) es torni a convocar un concurs específic per aquesta especialitat.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:E-48/2024 
DATA:10 de Juny de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies