METROPOLITANA BARCELONA, ESCRITS 
Els GRSC i els FURA es mereixen ser reconeguts 
No és la primera vegada que la nostra organització sindical reclama el reconeixement del Grup Regional de Seguretat Ciutadana i del Grup Regional de Delinqüència Urbana de Barcelona. No és la primera vegada que, per les especificitats de les seves funcions, reclamem que siguin reconeguts a la Relació de Llocs de Treball i davant la negativa constant de l'Administració, avui ho tornem a reclamar. 
 
Barcelona, 8 d'abril del 2022.-
 
A Barcelona existeixen dos grups Regionals que exerceixen tasques de seguretat ciutadana. Un és el Grup Regional de Seguretat Ciutadana, ja consolidat a Barcelona i que engloba el grup de motoristes (GUILLES) i el Grup Regional de Delinqüència Urbana (FURA), recentment creat i que engloba, com dèiem, tota la Regió Policial Metropolitana de Barcelona.

Aquests dos grups, cabdals per fer front a les necessitats operatives que requereix una ciutat amb la complexitat de Barcelona, encara no disposen de reconeixement de manera que la gran majoria dels agents que hi formen part pertanyen a USC ocupant plaça genèrica Barcelona o provisional, amb els inconvenients que per a aquestes persones això suposa (entre d’altres, no poder optar a la plaça que ocupen i, per tant, poder ser desplaçats i desplaçades en qualsevol moment).

Aquest NO reconeixement a les seves tasques com a servei regional i la manca de material adient a les seves funcions i necessitats, fa que pugui passar de ser una destinació atractiva per aquells agents que vulguin desenvolupar unes tasques pròpies de seguretat ciutadana importants per a la regió, o desmotivar els efectius d’unes destinacions que podrien ser cabdals per a la ciutat. 

És per aquest motiu que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) davant la negativa de l'Administració en anteriors ocasions, hem tornat a sol·licitar en un escrit registrat avui, que es creïn les places a la RLT i es reconeguin ambdós grups, per tal que les places que ocupen aquests agents surtin a concurs i puguin guanyar el lloc de treball definitiu amb garanties. Es tracta, sens dubte, d’un gest que dignificarà la tasca de les persones que formen part d’aquests dos grups i les motivarà a seguir treballant amb autèntica vocació de servei.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-22/2022 
DATA:8 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies