METROPOLITANA SUD, COMUNICATS 
Esplugues segueix patint la manca de comandaments policials i d’efectius de seguretat ciutadana  
La situació en aquesta Comissaria segueix exactament igual amb la diferència que, per les necessitats del serveis, els efectius policials veuen com es deneguen el gaudiment dels seus drets. Per tot plegat SAP-FEPOL insisteix en la necessitat de convocar de manera urgent un procés d'oferiment provisional que garanteixi un mínim de dotacions policials de seguretat ciutadana 
 
Barcelona, 15 de març del 2023.-
 
La Secció sindical de la RPMNS del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat repetides vegades la manca d’efectius i de comandaments policials que pateix la Comissaria d’Esplugues de Llobregat. Tal i com reivindiquéssim en comunicat de 7 de febrer és imprescindible publicar un oferiment provisional que incrementi els efectius que treballen en aquesta destinació.

Tal i com dèiem en el mateix comunicat de 7 de febrer, si no es fa res al respecte (a més de suposar una irresponsabilitat absoluta) es provocarà que tant Esplugues de Llobregat, com Sant Just Desvern quedin sense una presència mínima policial.

Des que iniciéssim les reclamacions han anat passant els mesos i davant l’absència de polítiques correctores, des del SAP-FEPOL considerem que aquesta Comissaria ha quedat abandonada a la seva sort.

La ciutadania d’aquestes dues poblacions del Baix Llobregat haurà de patir per tant, les conseqüències d’una manca d’inversió en seguretat, ja que no recuperaran una comissaria de mossos forta amb els efectius suficients que pugui garantir uns mínims en el servei ordinari.

No obstant, la nostra organització sindical denuncia que no només serà la ciutadania qui em pateixi les nefastes conseqüències d’aquesta situació. Els pocs efectius policials que seguiran treballant en aquesta destinació hauran de seguir patint (encara més) les conseqüències, mentre veuen que (amb sort) només hi haurà una sola patrulla per escamot fent funcions de seguretat ciutadana.

Els comandaments policials superiors i els responsables polítics han de ser conscients de la gravetat de la situació i no ignorar per més temps, les nostres demandes. Per tant, tal i com hem reclamat des d’un inici, és urgent incrementar el número d’efectius d’aquesta destinació a fi i efecte de garantir la seguretat del servei, així com també assegurar la concessió de drets laborals de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

I és que sobre aquesta qüestió (la denegació de permisos), SAP-FEPOL recorda que les necessitats del servei no poden ser motiu suficient per denegar de manera sistemàtica els drets que les persones treballadores tenim. No ho diguem nosaltres (que també) sinó les sentències judicials favorables que SAP-FEPOL ha assolit sobre aquest aspecte.

Per tant, novament, la nostra organització sindical insisteix en la necessitat urgent de solucionar la manca d’efectius (ja sigui comandaments com a agents) mitjançant la convocatòria expressa d’un procés de provisió provisional de llocs de treball.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-49/2023 
DATA:15 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies