METROPOLITANA BARCELONA, ESCRITS 
11 casos de lipoatrofia semicircular 
Davant dels casos d'aquesta patologia relacionada amb els llocs de treball, des de la nostra organització reclamem el compliment de les mesures de seguretat. En el darrer escrit i davant la presència d'un cas, reclamem millores al despatx d'URPAC ubicat a l'ABP de Sant Andreu de Barcelona. 
 
Barcelona, 27 d'abril del 2022.-
 
Tal i com se'ns va informar en el darrer Comitè de Seguretat i Salut Laboral, actualment hi ha onze casos de lipoatrofia semicricular, un dels quals es troba a URPAC de l'ABP de Sant Andreu. Un trastorn del teixit subcutani visibilitzat amb depressions semicirculars a la cara anterior i lateral de les cuixes. Per aquest motiu, la nostra organització sindical ha fet una visita a les instal·lacions de Sant Andreu per comprovar el compliment tècnic de la normativa vigent respecte aquesta patologia (temperatures, humitats relatives i mesures de radiació electromagnètiques entre d'altres). 

Fruit de la visita efectuada s'ha pogut comprovar diverses qüestions que atempten contra la normativa vigent. Més concretament s'ha comprovat que la humitat relativa era del 33,72%, quan segons normativa hauria de ser del 50%. Així mateix s'ha observat un desordre considerable del cablejat dels equips informàtics, per la qual cosa no s'evita (tal i com així obliga la llei) els riscos per contactes elèctrics (aspecte clau en la prevenció de la lipoatrofia).

Per tots els extrems esmentats, la nostra organització sindical ha presentat un escrit denunciant aquesta situació i reclamant a l Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral que en primer lloc es faciliti a aquesta destinació d'un sistema d'aportació d'humitat que permeti assolir el 50% que marca la normativa. Així mateix s'ha reclamat que es reculli el cablejat el qual ha d'organitzar-se en regletes i que es connectin les taules amb una posta a terra que permeti treure i evacuar les possibles radiacions. 


 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-24/2022 
DATA:27 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto