COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
S’inicia la reparació de les furgonetes de la BRIMO sobre l’acumulació de gasos als seus interiors.  
Avui s'ha comunicat al col·lectiu que aquesta setmana s'iniciarà la reparació dels diferents vehicles que presenten aquesta deficiència, amb la intenció de reparar setmanalment un o dos vehicles. La nostra organització sindical es mostra satisfeta per la resposta donada.   
 
Barcelona, 17 d'abril del 2023.-
 
El passat 14 de març del 2023, la Secció Sindical d’Ordre Públic del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciava a la Subdirecció general de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del DINT, l’acumulació de gasos en els interiors dels vehicles de la Brigada Mòbil.

Tal i com es fessin ressò de l’escrit diferents mitjans de comunicació, la nostra organització sindical denunciava les mostres de CO2 que s’havien pogut recollir de diversos vehicles (tots ells de la marca MERCEDES model SPRINTER) que utilitza la BRIMO, la qual cosa suposava un alt índex de contaminació de l’aire que es generava al seu interior i exposava als efectius policials a problemes de salut com cefalees i mareigs.

Doncs bé! Després de les nostres denúncies, avui hem tingut coneixement que aquesta setmana s’iniciarà la reparació del primer dels diferents vehicles que presenten aquests problemes. Més concretament, la intenció és reparar un (1) o dos (2) vehicles per setmana substituint-los-hi el catalitzador i traslladant la sortida de fums a la part posterior del vehicle.

Per tot plegat, la nostra organització sindical es mostra satisfeta per la rapidesa de la resposta, amb la qual han actuat la Subdirecció general de Prevenció de Riscos i la Direcció General de la Policia posant així, solució a una situació d’exposició de gasos preocupant.

La nostra organització sindical considera que aquesta ha de ser sempre la resposta que l’Administració ha de garantir davant dels problemes de seguretat i salut laboral i espera que amb la reparació dels vehicles es posi fi, als problemes de salut que patien els efectius policials.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-72/2023 
DATA:17 de Abril de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies