CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
La Sala 112 de Reus ingressada a la UCI per manca d’efectius 
Gairebé un any després que els efectius de la Sala 112, convocats per SAP-FEPOL, es concentressin davant les instal·lacions de Reus els problemes de manca d'efectius es mantenen, la qual cosa està provocant que aquesta deixi de ser una destinació atractiva.     
 
Reus, 2 de juny del 2022.-
 
Ahir, 1 de juny, a petició del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), ens vam tornar a reunir amb els responsables de la Sala 112 de Reus, per tal de denunciar per enèsima vegada, la manca d’efectius  i les elevades càrregues de treball que han d’assumir els operadors i les operadores de sala.

Des de SAP-FEPOL hem vingut reiterant en diversos escrits, comunicats i sessions ordinàries del Consell de la Policia que aquesta manca d’efectius provoca un estrès continu i atempta contra la salut individual dels efectius policials. I és que la qüestió ja no és només, una manca d’efectius! És un problema de model.

Si per un costat es posa en valor la policia de proximitat (tal i com va passar amb la suspensió del tancament dels sis sectors de trànsit), per l’altra veiem en el model de sales, un model que centralitza els recursos, sobre els quals incrementa a més, la càrrega de treball sense importar quines son les conseqüències personals que genera.

Hem deixat enrere un model on els operadors de les sales regionals coneixien sobradament el territori i els efectius que hi treballaven, Hem abandonat un model que funcionava i ho hem fet, per tapar una manca d’efectius que avui segueix patint la Sala 112 de Reus.

A la reunió d’ahir la nostra organització sindical va tornar a denunciar la incongruència en quan a número d’efectius que s’ha incrementat la Sala 112 de Reus, després que s’hagi tancat qualsevol de les Sales Regionals. Tanquem una SRC que tenia 40 efectius, però incremento només amb 20 la Sala 112 de Reus.

És per això que des de SAP-FEPOL hem demanat dues coses, les quals també traslladem a la Prefectura i a la Direcció General de la Policia:
 
  1. Cal tornar al model anterior de SRC en Cada Regió Policial
  2. En cas que l’anterior no sigui possible, cal que s’incrementi la dotació d’efectius i s’ampliïn les instal·lacions de la sala112 de Reus.
 
Davant la manca d’efectius i preveiem que l’estiu pot ser calent en quan a incidents, des dels responsables de la Sala s’han pres dues mesures:
 
  1. Demanar que la Sala sigui receptor del pla d’Estiu i no emissor (ningú podrà sortir)
  2. Demanar hores extraordinàries per l’increment d’incidents i que aquestes es puguin començar a oferir abans de Sant Joan.
 
Tal i com vam manifestar ahir, la ciutadania i la rest d’efectius del cos han de saber que la Sala 112 de Reus es manté gràcies a l’esforç i la professionalitat dels efectius que a data d’avui hi estan treballant. Però no siguem ingenus! Tots i totes sabem que cada vegada, aquests efectius estan més esgotats i més desil·lusionats. Les sales són un dels pilars de les actuacions policials, sense elles el CME no pot donar un servei de qualitat. Per tot plegat, o recuperem les sales Regionals o fem de la Sala 112 una destinació que, un any després que es mobilitzés, deixi de ser definitivament un problema.
 
        
NÚMERO DE COMUNICAT:C-97/2022 
DATA:2 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies