COMUNICATS 
Es constitueix la Mesa de negociació entre el Govern i les organitzacions sindicals representatives 
En la reunió d'avui la nostra organització sindical ha tornat a reivindicar la necessitat de centrar la negociació en tres punts claus: millora salarial, reducció de la jornada laboral anual i compensació per treballar en dies festius.    
Barcelona, 22 de febrer del 2023.-
 
Avui s’ha produït la primera reunió de negociació del cos de mossos d’esquadra i des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) us traslladem els següents punts:

Primer.- Valorem positivament que, tal i com reclaméssim en el Consell de la Policia, en la Mesa que s’ha constituït avui, i a diferència de les darreres negociacions, hi hagi representants (a més del d’Interior) dels Departaments d’Economia i Funció Pública.

Creiem que, per les demandes que la nostra organització sindical ha posat sobre la taula és imprescindible interpel·lar als Departaments que tenen la responsabilitat pertinent dins del Govern.

Segon.- En la reunió d’avui, l’Administració ha escoltat quines son les demandes de cadascuna de les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra. Un cop escoltades, la pretensió és la d’acordar (en dues reunions més) el marc dels temes que seran objecte de negociació.

Tercer.- Serà després d’acordar el marc de temes a tractar quan es comenci a negociar sobre els mateixos. Respecte aquests extrems, des del SAP-FEPOL considerem que, en la negociació que s’ha obert avui, no es pot anar amb una “carta als reis” tal i com sí consideren altres organitzacions sindicals.

Quart.- Tal i com així ja hem defensat en els darrers Consells de la Policia, des del SAP-FEPOL considerem imprescindible parlar d’increment retributiu, de reducció de la jornada laboral anual i de compensació per treballar en dies festius.

No considerem que en la negociació oberta avui s’hagi de debatre i negociar per exemple sobre qüestions com desfibril·ladors i cuines a totes les comissaries, infraestructures o altres qüestions  que no poden ser objecte de negociació en tant que venen determinades a més, per la pròpia llei de riscos laborals.

Cinquè.- Per a nosaltres està clar, i així s’ha dit avui, que el cos de mossos d’esquadra (sobre les tres qüestions que considerem imprescindible negociar) segueix a la cua dels cossos especials de la Generalitat, alhora que també s’ha quedat a la cua de molts altres col·lectius policials que com el nostre, s’encarreguen de la seguretat pública dels seus respectius territoris.

Per tant, no només és imprescindible acabar amb els greuges comparatius entre cossos especials de la Generalitat, sinó que cal adequar i millorar les retribucions del cos de mossos d’esquadra i equiparar la nostra jornada laboral anual, a la dels cossos policials del nostre entorn.


Sisè.- Tenim clar que la negociació iniciada avui ha de ser una negociació específica de millores retributives i de jornada de treball. Per tant, el Govern ha de tenir també clar (i així s’ha manifestat avui) que l’acord implicarà un important esforç pressupostari, tal i com així han tingut ja altres col·lectius professionals de la Generalitat de Catalunya.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-28/2023 
DATA:22 de Febrer de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies