COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Companyes i Companys d'ARRO i BRIMO: no tenim per què estar localitzables! 
El Sindicat Autònom de Policia ho ha advertit moltes vegades. Els canvis comunicats per whatsapp no es poden fer. El treballador té dret a desconnectar de la seva feina i quan gaudim del nostre temps privat no hem d'estar sempre pendents de canvis de planificació. 
 
Barcelona, 14 de novembre del 2018.-
Sabem que l´horari Especial Específic no té cap garantia i sabem que el quadrant pot ser modificat per raons de servei. Però, quan no estem en l'horari establert de guàrdia no presencial, el que no poden fer és obligar-nos a estar permanentment de guàrdia i localitzables. Actualment la BRIMO està de guàrdia durant les nits de la setmana de reforç. Les ARRO ni tant sols això. Per tant, quan estem fora de servei i fora d'aquestes hores predeterminades com a guàrdia no presencial, no hi ha cap normativa que ens obligui a estar pendents del telèfon particular. Així doncs des de la Secretaria d'Ordre Públic del SAP-FEPOL us recordem que:
  • Estan fora de servei i fora de les hores determinades com a guàrdia no presencial, no existeix cap obligació d'estar pendent de si ens truqueno d'haver de respondre notificacions arribades per whatsapp o d’altres aplicacions similars al nostre telèfon particular. Ho hem avisat per activa i per passiva i la cosa continua!

Encara menys, en cas d'activacions, canvis d'horaris, etc. en el que no estiguem degudament notificats i no hi anem, no ens poden reclamar que gastem hores d'Assumptes Personals o hores acumulades, etc. Si algú de vosaltres es troba en aquesta situació poseu-vos en contacte amb el vostre delegat del SAP-FEPOLper tal de denunciar judicialment aquesta situació. Per altra banda, des de la Secretaria d'Ordre Públic del SAP-FEPOL convidem a l'Administració a buscar una solució. La nostra organització sindical ha fet escrits reclamant reactivar les reunions que des del 10 de maig estan desactivades. Hem reclamat la necessitat d’obrir una mesa de negociació que permeti dignificar a les unitats d'Ordre Públic per tal que aquestes gaudeixin com cal, d'una compensació i d'una garantia horària. A tal efecte advertim que, si en el termini d’un temps, l'Administració no es digna a obrir una mesa de negociació sobre els nostres horaris i les nostres condicions laborals, us cridarem a iniciar una mobilització consistent a no respondre ni a notificacions ni trucades fora del nostre horari laboral, fent ús dels drets que com a treballadors ens corresponen. Us mantindrem informats! 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-173/2018 
DATA:15 de Novembre de 2018
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto