COMUNICATS 
Es consolida l’acord de mínims que ignora l’equiparació retributiva amb bombers 
USPAC, CAT, SPC i SEGCAT ignoren l’opinió majoritària de l’escala bàsica i donen una carta en blanc a un Departament d’Interior reticent a l’equiparació entre mossos i bombers  
 
Barcelona, 31 de juliol del 2023.-
 
El 31 de juliol del 2023 serà recordat pels mossos i per les mosses d’esquadra com el dia que es va consolidar la pèrdua d’una oportunitat històrica i la consolidació d’una traïció a l’escala bàsica del cos de mossos d’esquadra.

I és que malgrat en l’acord del 2008, els sindicats i el Departament d’Interior firmàvem l’equiparació retributiva amb bombers, després de la negociació que el Govern ha tingut amb els sindicats d’ambdós cossos especials, les diferències salarials no només no s’han reduït, sinó que s’han incrementat.

Per tot plegat i malgrat des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra hem intentat des d’un inici reduir la jornada laboral anual i incrementar les retribucions de TOT el col·lectiu, USPAC, CAT, SPC i SEGCAT (com a representants de l’escala bàsica) han traït les legítimes reivindicacions dels mossos i de les mosses i han acceptat un acord que no dona resposta a les dues principals reivindicacions del cos.

Aquestes organitzacions sindicals avui han donat un xec en blanc a un Departament d’Interior que, només de la proposta sobre els dies de mobilització addicional s’ha estalviat un cost econòmic de més de 63M d’euros.  USPAC, CAT, SPC i SEGCAT, avui han donat un xec en blanc a una Administració que intentarà dilatar i ignorar tot el que pugui l’equiparació salarial entre cossos especials. Mentrestant, la distància retributiva amb el cos de bombers de la Generalitat es va incrementant.

 SAP-SME-FEPOL, tal i com hem dit avui en sessió extraordinària del Consell de la Policia (malgrat l’elevat impacte pressupostari) seguirem lluitant per reduir considerablement la jornada laboral anual i per reduir la distància de 5.500 euros que separen les retribucions entre mossos i bombers.

Si no son de rebut les diferències de tracte que el Govern de Catalunya fa entre les persones treballadores d’un mateix Departament, tampoc ho és que SPC, CAT, USPAC i SEGCAT ignorin aquestes reivindicacions, acabant signant un acord trampa per a l’escala bàsica del CME.

Per tant, és necessari que el col·lectiu enviï un missatge clar a dues parts que, veient la importància de les reivindicacions amb les quals es van iniciar les negociacions, han traït el sentit general d’un cos policial, que si bé no vol ser més que ningú, tampoc vol ser menys.

 
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-144/2023 
DATA:31 de Juliol de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies