TERRES DE L'EBRE, COMUNICATS 
La Unitat de Policia Marítima de l’Ametlla de Mar, un any després, segueix sense cobrar les indemnitzacions  
Un any després que els efectius d'aquesta Unitat rebessin la formació obligatòria per a l'exercici de les seves funcions, a dia d'avui i de manera inadmissible no han rebut les indemnitzacions que per normativa els correspon, Malgrat haver avançat ells mateixos el cost que van suposar els desplaçaments, les manutacions i fins i tot les pernoctacions encara (i a diferència dels efectius policials de Palamós i Vilanova) no han recuperat els diners avançats.  
 
L'Ametlla de Mar, 21 de gener del 2021.-
 
Una vegada més, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) es veu obligat a denunciar l’incompliment del Decret d’indemnitzacions de servei a una de les Unitats del cos de mossos d’esquadra.

L’any 2020, la Policia de la Generalitat va crear la Unitat Marítima del cos de mossos d’esquadra per a la qual es va realitzar el corresponent procés de selecció i curs de formació obligatòria (dividit en diferents fases) que va finalitzar l’abril del 2021. Des d’ençà (fa més de 10 mesos), els efectius policials de la resta de bases de la Unitat Marítima (Palamós i Vilanova i la Geltrú) han rebut les indemnitzacions estipulades per la normativa vigent (manutenció i quilometratge).

No ha estat així per als de l’Ametlla de Mar! De tots els components d’aquesta unitat de nova creació, els únics que no han estat indemnitzats per les depeses assumides en el curs de formació han estat (insistim més de 10 mesos després d’haver fet el curs) els de l’Ametlla de Mar, els quals no han recuperat ni un sol cèntim, dels que ells van avançar per rebre una formació, insistim obligatòria.

Del cost dels desplaçaments, manutencions i fins i tot pernoctacions que van haver d’assumir per rebre la formació, no han rebut cap tipus d’indemnització incomplint-se de manera flagrant el Decret 138/2008.

Algú s’ha preguntat quin és el sentiment de les persones que estan destinades a la Unitat Marítima de l’Ametlla de Mar respecte aquesta situació? Algú s’ha parat a pensar per quin motiu, els efectius de Palamós i Vilanova sí han estat indemnitzats, però no així els de l’Ametlla? Gairebé un any després de la finalització de la formació obligatòria, ningú ha pogut posar solució a un problema del qual desconeixem per quin motiu s’ha produït?

Des de la nostra organització sindical denunciem la deixadesa amb la qual s’ha gestionat aquesta situació. La desinformació que han patit els efectius policials és greu i la manca de rigor en la tramitació i la gestió de les indemnitzacions, per tal que els efectius puguin recuperar el cost que van haver d’avançar per rebre la formació, és públicament denunciable.


És per això que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) exigim a l’Administració que doni les explicacions oportunes, resolgui aquesta qüestió en les properes hores i pagui íntegrament d’una vegada per totes, les despeses que per norma correspon. De no fer-se així, i en ser inadmissible que un any després de la finalització d’aquesta formació no s’hagin abonat les despeses, s’iniciarà de manera immediata la reclamació judicial pertinent.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-7/2022 
DATA:21 de Gener de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies