PONENT 
Tancada la zona de custòdia de Les Borges Blanques pel mal funcionament del sistema de climatització 
Les persones detingudes d'aquesta Comissaria han de ser traslladades fins a la Comissaria de Mollerussa (amb l'afectació en el servei que aquests fets suposen) per les baixes temperatures de la zona de custòdia. No és la primera vegada que SAP i SME denunciem deficiències en els sistemes de climatització de les comissaries del Cos de Mossos d'Esquadra. Un problema de fet, que es repeteix periòdicament davant qualsevol canvi estacional. 
 
Lleida, 12 de gener del 2024.-
 
Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL)  han estat nombroses les ocasions en què hem denunciat el mal funcionament dels sistemes de climatització, tant de fred com de calefacció, en les diverses comissaries d’arreu de Catalunya. Una anomalia que es repeteix any rere any, provocant haver de treballar en unes condicions indignes.

En aquesta ocasió, un cas lamentable es produeix a la Comissaria de Les Borges Blanques, on tornem a denunciar el fred existent en aquestes dependències. Des que ha començat l’hivern el/les agents de l’esmentada comissaria, han de pal·liar el fred amb calefactors a totes les estances.

Sense valorar la despesa elèctrica que suposa tenir més d’una desena de calefactors tot el dia engegats, el problema més greu rau en la zona de custòdia de persones detingudes, on tot i haver-hi elements de calefacció portàtils, no s’aconsegueix que la temperatura superi els 14 graus.

Aquest fet, està generant problemes en el servei de seguretat pública ja que ha provocat que s’hagi pres la decisió de tancar aquesta zona de custòdia i traslladar les persones detingudes a la Comissaria de Mollerussa. Uns trasllats d’una comissaria a una altra, motivats per problemes que ja fa temps que es venen denunciant i que haurien estat evitables si s’haguessin fet cas als nostres requeriments

Qui ha de ser el responsable per a què d’una vegada per totes s’arregli aquesta problemàtica repetitiva tots els anys en nombroses destinacions? Des dels nostres sindicats ho tornem a reiterar “JA N’HI HA PROU DE PASSAR CALOR I FRED A LES COMISSARIES

Per tot plegat, des del SAP i des de l’SME hem denunciat per escrit aquesta lamentable situació i hem instat a la Subdirecció a fer, quantes gestions siguin necessàries i amb la immediatesa oportuna per tal que es revisi, es repari i/o es substitueixin els aparells de climatització que es troben en mal funcionament d’aquesta comissaria.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-7/2024 
DATA:12 de Gener de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies