COMUNICATS, ESCRITS, INVESTIGACIÓ 
SAP-FEPOL denuncia una "presumpta" mala imputació horària a les unitats d'investigació 
La nostra organització sindical ha denunciat que les hores anuals que els efectius policials adscrits a les unitats d'investigació superen les 1.680 hores de màxim establertes al Decret d'horari, no s'aplica cap coeficient multiplicador.       
 
Barcelona, 9 de març del 2022.-
 
Els efectius policials adscrits a les unitats d'investigació, sempre han tingut la creença que (respecte l'horari especial específic) quan es superava el topall màxim de 1.680 hores establertes pel Decret 146/1996, sobre jornada i horari del cos de mossos d'esquadra, s'aplicaven sobre les jornades planificades de més els coeficients multiplicadors establerts per la mateixa norma.

De fet, a les preguntes que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha fet repetides vegades sobre aquesta qüestió, la resposta que hem rebut de l'Administració ha anat sempre en aquesta direcció.

No obstant darrerament,  els delegats i les delegades d'investigació del SAP-FEPOL han pogut comprovar que (en relació als dies planificats de més de la jornada laboral anual) si bé les hores anaven a la bossa de coeficient, s'imputaven a raó d'1 x 1. És a dir, sense l'aplicació de l'índex corrector d'1,25, 1,50 o 1,75 que estableix l'Annex 2 del Decret 146/1996. Aquests extrems ens porta a la sospita que l'Administració està enganyant a tots aquells companys i a totes aquelles companyes adscrites a les unitats d'investigació que superen la jornada laboral anual i que pensaven que (per treballar més del que els tocava) eren compensats amb el coeficient multiplicador.

Des de la nostra organització sindical considerem aquests extrems d'una gravetat important i considerem que, si resulta cert el que avui denunciem, es penalitza una vegada més a tota una especialitat, els efectius de la qual pateixen l'horari esclau de l'especial específic. A l'efecte, SAP-FEPOL ha registrat avui un escrit adreçat a la Sub-direcció general de recursos humans de la Direcció General de la Policia a qui s'ha exigit que aclareixi aquests extrems.

Amb l'escrit presentat exigim saber quin és el criteri i tractament horari que es fa (en l'especial específic) quan s'eixuguen les 1.680 hores i es supera la jornada laboral anual establert a la normativa vigent. I ho exigim perquè, de no aplicar-se-li els coeficients i sumar-se les hores a la bossa "d'hores per coeficient", ens trobaríem en un escàndol de considerables dimensions.
          
NÚMERO DE COMUNICAT:E-14/2022 
DATA:9 de Març de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies