METROPOLITANA SUD, COMUNICATS 
La Comissaria de Sant Boi de Llobregat torna a ser una maleïda sauna 
Tornen les altes temperatures, la previsió del Departament torna a fallar i els mossos en paguem les conseqüències 
 
Barcelona, 7 de juny del 2024.-
 
Un any més tornem a iniciar l’època on les altes temperatures es comencen a produir i els mossos i les mosses d’esquadra ens tornem a trobar amb comissaries policials que no funcionen els sistemes de climatització.

Encara no hem iniciat l’estiu i ja comencem a tenir problemes d’altes temperatures. Problemes que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) ja vam haver de denunciar, fins i tot davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social, a finals de la primavera passada.

La Comissaria de Sant Boi de Llobregat té a dia d’avui, el dubtós honor de ser de les primeres dependències policials que superen els 30 graus al seu interior. A finals de maig, ja vam informar que els sistemes de climatització havien deixat de funcionar i avui, mitjançant aquest comunicat, hem de denunciar públicament que segueixen sense funcionar.

Lamentablement creiem que durant tots aquests propers dies, tant la ciutadania com els efectius policials que treballen al seu interior, hauran de seguir patint les altes temperatures, hauran de seguir patint les conseqüències negatives que els seus efectes generen i podran suar les calories ingerides, sense necessitat d’anar a cap gimnàs.
Per tot plegat, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL denunciem aquesta reiterada situació que es produeix anualment. Denunciem la falta de previsió d’un Departament d’Interior que de manera inexplicable persisteix any rere any.

És evident que l’exposició a altes temperatures incideix de manera directa en el sentit de l’humor i en l’estat mental de les persones (tant de la ciutadania, com d’efectius policials). És per això que hi ha una normativa estatal que regula aquestes condicions.

És per això que ambdues organitzacions sindicals exigim al Departament d’Interior que doni una solució immediata a aquesta situació que ja fa massa temps que dura. Com és evident hem tornat a donar trasllat d’aquesta patètica situació a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social a qui instarem que (per ser reiterada) sancioni al Departament d’Interior i a la Generalitat de Catalunya.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-109/2024 
DATA:7 de Juny de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies