ESCRITS, ORDRE PÚBLIC 
Les armes que transporten ARRO i BRIMO a l'interior dels vehicles no van assegurades 
La nostra organització sindical ha presentat un escrit denunciant que les furgonetes d'ARRO i BRIMO no tenen un espai amb el qual es puguin ancorar i transportar les armes llargues que aquestes unitats utilitzen. És per això que en un escrit adreçat a la Sub-direcció general de recursos humans, la nostra organització sindical ha reclamat una solució al respecte   
 
Barcelona, 13 de desembre del 2022.-
La Secció sindical d’ordre públic del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), en escrit presentat el 29 de març del 2017, denunciava que les furgonetes d’ordre públic del cos de mossos d’esquadra no estaven preparades per transportar tot el material que tant BRIMO com ARRO duien a l’interior de les furgonetes.

Avui la nostra organització sindical ha denunciat per escrit que, els vehicles d’ordre públic no venen preparades pel transport de les armes que aquests efectius porten en el seu servei ordinari. Cal remarcar que, especialment des de la implantació del Pla Operatiu Especial Antiterrorista, ARRO i BRIMO treballen diàriament amb diferents armes llargues i que per tant, els vehicles on les carreguen han de venir perfectament preparats per a què les puguin transportar amb total seguretat.

A aquest efecte, des de la nostra organització sindical hem observat que els vehicles d’aquestes unitats, malgrat van ancorats al mateix, no estan preparats per portar en el seu interior les armes que els efectius policials utilitzen durant el servei.

Aquests extrems provoquen que s’exposi a les armes a cops amb la qual cosa, elements essencials de punteria com son els “aimpoint” o els selectors de tir quedin malmesos. Així mateix, en cas de portar les armes municionades s’incrementa el risc de tret fortuït i no de portar-les, de municionades, tampoc hi ha cap zona freda que permeti manipular-les amb les màximes garanties per l’entorn.

Des de la nostra organització sindical considerem imprescindible que les armes estiguin en disposició de ser utilitzades de manera urgent i més, tenint en compte que Catalunya es troba des de 2015 en Nivell 4 sobre 5 d’alerta. No obstant aquests extrems, hores d’ara només es garanteixen si és l’efectiu policial qui porta l’arma penjada.

Per tant, des del SAP-FEPOL considerem necessari que els vehicles policials, tots ells i especialment els d’ordre públic, portin incorporat un armer homologat amb el qual s’asseguri el correcte transport, ancoratge i correcta manipulació de les armes llargues que ARRO i BRIMO utilitzen en el seu servei diari.

És per això que la nostra organització sindical, en un escrit presentat avui, ha instat a la Sub-direcció general de recursos humans i a la Comissaria General Tècnica de Planificació de la Seguretat a fer les gestions oportunes que possibiliti un espai a l’interior dels vehicles policials esmentats de transport i correcta manipulació d’armes.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-99/2022 
DATA:13 de Desembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies