METROPOLITANA BARCELONA 
Els efectius de l’ACD que repetien roda podran tornar a escollir 
Aquest matí, la nostra organització sindical s'ha reunit amb la Cap de la RPMB i amb els comandaments responsables de l'ACD de Barcelona, amb qui s'ha assolit el compromís (vista la nostra proposta) de fer de nou un procés de renovació d'efectius policials 
 
Barcelona, 14 de novembre del 2022.-
 
Aquest matí, la Secció Sindical de la RPM de Barcelona del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) s’ha reunit d’urgència, a petició pròpia, amb la Comissària de la RPMB, Marta Fernández, juntament amb el Sotscap de l’ARIC Manuel Segura  i la Cap de Suport de la Regió, la sotsinspectora Isabel Rexach, per tal de revertir la decisió anunciada la setmana passada, de fer que 15 efectius haguessin de repetir la Roda de l’ACD durant sis mesos més, la majoria d’ells a l’URCCJ.

Des de la nostra organització sindical hem traslladat que aquesta última roda ha creat un malestar entre els efectius que no havien guanyat plaça i havien de sortir en data 21 de novembre de 2022. En aquest sentit, dels 19 que volien sortir només 4 aconseguien no repetir la roda (tots a ARSET). Això ha repercutit en el mateix servei, generant una situació insostenible de crispació interna.

Durant la reunió d’avui, la nostra organització, amb la intenció d’evitar que aquests companys/es hagin de repetir la roda, ha posat sobre la taula una proposta que ha tingut bona acollida. A aquest efecte hem aconseguit el compromís per part de la regió que, a causa de la controvèrsia generada, els efectius afectats puguin tornar a repetir les seves opcions de tria. Així es podrà garantir a totes les persones que realment vulguin sortir a alguns dels destins oferts que ho puguin fer, tenint en compte que si no escullen totes les opcions, podrien repetir roda.

Així mateix, s’ha admès la penositat del servei de custòdia, el més ingrat de la RPMB, i que s’ha de treballar per tal que es tanqui l’ACD perquè és un mal servei, tant per mossos/es i persones detingudes. Cal apostar per una compensació diferent de com s’està compensant ara. Per tant, els propers dies aportarem mesures per tal de redimensionar el model de l’ACD, que clarament ha quedat obsolet i és perjudicial per a la salut dels mossos i mosses.

Per tant, des del SAP-FEPOL valorem molt positivament la reunió d'aquest matí, de la qual agraïm tant el to com les formes mantingudes. Som conscient que l'ACD de Barcelona és la destinació més penosa de totes les del cos de mossos d'esquadra. Per tant seguirem treballant de manera intensa per millorar les condicions laborals de totes les persones que hi esteu destinades. 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-192/2022 
DATA:14 de Novembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies