PONENT, COMUNICATS 
SAP-FEPOL reclama incrementar la seguretat en la zona de custòdia de les comissaries 
Després d'una agressió a l'àrea de custòdia de la Comissaria de Lleida s'envidencia la manca de mesures de seguretat i la necessitat de fer actuacions que no exposin els efectius policials del cos de mossos d'esquadra. 
 
Lleida, 18 d'octubre del 2021.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha reclamat sempre incrementar les mesures de seguretat a les comissaries del cos de mossos d’esquadra i en especial en aquelles zones sensibles com son les àrees de custòdia de persones detingudes, arribant a demanar fins i tot, el tancament d’algunes d’elles quan no complien els mínims de mesures de seguretat.

A l’efecte, la nostra organització sindical denuncia episodis com els que van succeir fa uns dies a l’àrea de custòdia de la Comissaria de Lleida, quan un detingut va aprofitar el moment que l’agent de custòdia tancava la porta i que les garjoles son de barrots, per abalançar-s’hi i agredir-lo.

En aquest episodi, l’agent de custòdia va patir un intent de mossegada i puntades de peus a les mans quan havia de tancar la garjola, agressió que es podria haver evitat, si s’atenen les peticions i les propostes que la nostra organització sindical, amb aquest comunicat eleva al responsable de Planificació i Infraestructures del Departament d’Interior.

I és que és evident que aquest incident ha mostrat una nova mancança en seguretat de les àrees de custòdia del cos de mossos d’esquadra i des del SAP-FEPOL considerem necessari fer diverses actuacions urgents que n’evitin de nous.

Cal buscar mecanismes que evitin que les persones detingudes aprofitin el moment de tancar la garjola per agredir els efectius policials. Cal buscar mecanismes que permetin que les persones detingudes puguin entrar i sortir emmanillades de les garjoles i si és necessari cal canviar els protocols d’actuació per evitar agressions, en un dels moments més delicats de la tasca policial, el procés de la detenció d’una persona.

Així, tant fàcil com instal·lar manetes exteriors a les portes de garjoles per poder tancar la porta pot ser una solució. Col·locar una xapa que permeti empènyer la porta, evitant que s’hagin de ficar els dits entre els barrots en podria ser una altra. I fer una finestreta per on la persona detinguda introduís les mans emmanillades un cop a l’interior de la garjola i poder-les-hi treure així amb total seguretat, podria ser també una tercera opció.

Ja avancem que la nostra organització sindical portarà aquesta qüestió al proper Comitè de Seguretat i Salut Laboral ja que en cap cas podem permetre que en el transcurs d’una detenció i custòdia de qualsevol persona no es garanteixi amb el màxim de mesures possibles, la seguretat dels efectius policials.

  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-145/2021 
DATA:18 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies