ESCRITS 
Pacte per compensar imputacions horàries en el marc de la gestió de COVID-19 
Després d'haver-ho denunciat i reclamat de manera reiterada s'arriba a un ampli consens per corregir la gestió horària que durant la fase inicial de la pandèmia es va aplicar a certes unitats i àrees del cos de mossos d'esquadra 
 
Barcelona, 21 de juliol del 2021.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), ja en plena pandèmia, demanava a la Prefectura i a la Sub-direcció general de recursos humans una planificació unificada de la gestió horària de tots els efectius del cos de mossos d’esquadra.

Ja en escrit presentat el mes d’abril del 2020, la nostra organització sindical reclamava que les hores de festa planificada a alguns dels efectius del cos de mossos d’esquadra haurien de ser imputades com a mínim, en qualitat d’hores de guàrdia no presencial de 24 hores els 7 deis de la setmana.

Així mateix i des d’un inic també, la nostra organització sindical va manifestar que el motiu pel qual els efectius policials havien estat enviats a casa era per interès de l’Administració (protecció d’una part del col·lectiu vers la pandèmia) i no pas, per a què aquests mateixos efectius poguessin gaudir duna jornada de festa. De fet, si els haguessin convocat a treballar, aquests efectius policials haurien fet acte de presència als seu llocs corresponents. Per tant, en cap cas aquestes hores podien anar a compte de les bosses dels efectius policials.

De fet, SAP-FEPOL (tal i com va informar en comunicat d’1 de desembre de 2020) havia reclamat també que aquestes hores es podrien imputar amb el mateix codi, amb el qual s’havien imputat totes aquelles hores que s’havien generat per haver hagut d’esperar en els domicilis per fer-se les proves PCR i reincorporar-se al servei.

Doncs bé! Després de la corresponent negociació, la major part de les organitzacions sindicals representatives el cos de mossos d’esquadra (dins les quals hi ha SAP-FEPOL) hem arribat amb l’Administració a un pacte per compensar les deficiències en les imputacions horàries del període planificat de treball, comprès entre el 14 de març i el 3 de juny de 2020, en el marc de la gestió i les mesures de contenció de la pandèmia per COVID-19 a Catalunya.
Gràcies al pacte que properament signarem es “computaran en concepte d’hores acumulades sense l’aplicació de coeficients multiplicadors, el mateix nombre d’hores de treball desplanificades en el període comprès entre el 14 de març i el 3 de juny de 2020, en el context de l’aplicació de les mesures de protecció per fer front a la pandèmia de Covid-19, que a la vegada hagin suposat una reducció de les hores acumulades de la persona funcionària (bossa lineal i bossa de coeficient) en el moment del traspàs de l’any policial 2020/2021 a l’any policial 2021/2022”.

Per tant, totes aquelles hores que a la finalització de l’any policial es van descomptar de la bossa d’hores acumulades seran retornades i per tant, la situació de greuge generada des de l’inici de la pandèmia quedarà definitivament resolta.

  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-112/2021 
DATA:21 de Juliol de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto