GIRONA, COMUNICATS 
L'equip de Govern de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà actua de manera arbitrària amb els seus servidors públics 
Comunicat públic de la FEPOL, federació a la qual hi està integrat plenament el Sindicat Autònom de Policia, en relació a l'actuació de l'equip de Govern de l'Ajuntament vers una actuació policial 
 
Girona, 19 d'abril del 2020.-
Després de llegir la nota de premsa que l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ha fet pública mitjançant la seva web, des de la FEPOL volem fer les següents consideracions:
  • Ens sorprèn la capacitat deductiva de l'Ajuntament de La Bisbal d'Empordà que després de visualitzar un vídeo de 30 segons conclou que l'actuació és desproporcionada, violenta, racista, xenòfoba, masclista i autoritària. L'equip de Govern de l'Ajuntament acusa i jutja alhora; si ens deixéssim portar per aquesta manera d'actuar, també podríem dir que ells estan actuant de manera arbitrària, amb prejudicis, sense tenir en compte la presumpció d'innocència, sense una anàlisi prèvia de tota la informació i deixant als peus dels cavalls tant als agents actuants com a tot el Cos de Policia Local del municipi.

  • Des de la FEPOL defensem aquesta actuació policial perquè és una situació en la qual es pot trobar qualsevol policia en l'exercici de les seves funcions. La idoneïtat de l'actuació l'han de valorar altres actors després d'un estudi acurat dels fets i d'un procés transparent on tothom pugui expressar la seva opinió. Aquesta situació l'equip de Govern no l'ha entès així, ha condemnat públicament a uns servidors públics amb la intenció de condicionar tot el procediment futur.

  • En cap moment l'Ajuntament de la Bisbal ha valorat l'actuació de l'altra part. La identificació d'un grup de joves, reunits en un espai de domini públic sense respectar l'ordre de confinament -un d'ells en crida i cerca-, que acaba en una agressió als policies, realitzada per diverses persones alhora, sembla no tenir gens d'importància.La nostra organització no entén aquesta manera d'actuar. Aquesta precipitació i mala fe ha provocat que la nostra organització posi a disposició dels policies afectats tota la seva estructura per esclarir els fets i que es puguin defensar en igualtat de condicions, davant d'un equip de Govern que no ha estat a l'altura del que les circumstàncies demanàvem.
Des de la FEPOL ens reservem totes les actuacions legals necessàries per restablir el bon nom dels nostres companys i demanem a l'equip de Govern una disculpa pública als agents afectats.
 
DATA:19 de Abril de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto