GIRONA, COMUNICATS 
SAP i SME denunciem davant la Inspecció de treball l’aglomeració d’efectius a Trànsit Girona 
La vergonyant situació fa que els efectius s’acumulin als vestidors i que la manca d’espai constitueixi fins i tot, una manca de respecte.   
 
Girona, 15 de maig del 2024.-
 

Una de les causes que més influïa en aquesta situació era sens dubte, la manca de mitjans i de recursos que des de fa masses anys, ve patint el cos de mossos d’esquadra.  

Avui, amb aquest comunicat, ambdues organitzacions sindicals hem de denunciar la manca de respecte i consideració que el Departament d’Interior i la Direcció general de la policia té amb els efectius policials del cos de mossos d’esquadra. I és que a la Comissaria de trànsit de Girona els efectius s’amunteguen en els vestidors per la manca d’espai i la manca de previsió.

L’arribada prevista dels efectius de la reoberta Sala de coordinació operativa està essent gestionada de manera deficient i negligent per par del Departament d’Interior, el qual no ha dubtat en incomplir la normativa sobre prevenció de riscos i salut laboral, per encaixonar totes les taquilles en qualsevol lloc disponible.

En menys d’1 m2 s’han de canviar alguns dels efectius policials que han vist com s’han col·locat les seves taquilles en mig en zones de pas, evidentment sense banquetes per poder-hi seure, que fa enormement estressant el seu inici o final de servei.

Aquest és un nou exemple de la manca de previsió i de planificació amb la qual treballa o gestiona el Departament d’Interior diàriament el cos de mossos d’esquadra ja que no l’importa l’impacte que les seves decisions pot tenir o té sobre els efectius policials.

És per això que SAP i SME hem presentat avui i de manera immediata la corresponent denúncia davant la Inspecció de treball de la Seguretat Social. Malgrat ja se’ns ha dit que aquesta situació és del tot provisional, en cap cas podem permetre que aquesta es pugui perpetuar en el temps.

No podem començar sempre la casa per la teulada i carregar reiteradament sobre les esquenes dels efectius policials, la negligent gestió o les nefastes conseqüències que fets com aquests tenen sobre la salut de les persones.

Per tot plegat, exigim al Departament d’Interior i a Infraestructures que de manera immediata corregeixi la situació denunciada i posi solució a una situació vergonyant que, d’haver actuat amb responsabilitat i amb previsió, en cap cas s’hauria d’haver produït.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-90/2024 
DATA:15 de Maig de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies